Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Raiņa un Aspazijas mājā notiks populārās mūzikas koncerts

EasyGet.lv, 18.06.2012. 13:11

21. jūnijā plkst. 19.00 vokālais pedagogs Dr. paed. Edgars Kramiņš un Klasiskās un mūsdienu vokālās mākslas studija „Harmonija" aicina uz populārās mūzikas koncertu Raiņa un Aspazijas mājā, Rīgā, Baznīcas ielā 30, informē Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Zobena.

Koncertā piedalīsies soprāni – Leyla Babajeva, Natālija Dargele, Ieva Dzene, Gertruda Jerjomenko, Samanta Kolpaka, mecosoprāni – Elīna Auziņa, Zane Cīrule, Sandra Kaņepe, Guna Mangusa, Agita Zaharovska, alti – Anastasija Bezperstova, Regīna Kodnere, tenors Mārtiņš Puško un baritons Andris Fedotovs.

Programmā: Latviešu, krievu un ukraiņu tautasdziesmas, latgaliešu tautasdziesmas Alfrēda Kalniņa apdarē, Dž. B. Pergolēzi, Dž. Džordani, V. A. Mocarts, K. Cellers, J. Graubiņš, J. Ozoliņš, V. Kaminskis, A. Pahmutova, A. Mednis, I. Purmaliete u.c. Ārijas no operām un operetēm, dziedājumi no R. M. & R. B. Šērmana, E. L. Vēbera un Raimonda Paula mūzikliem.

Ieejas maksa: Ls 0,70

Visi koncerta dalībnieki pārstāv Latviju un neatkarīgi no savas pamatnodarbošanās, balss akustisko struktūru pilnveido vokālā pedagoga, Dr.paed. Edgara Kramiņa meistarklasēs, strādājot pie izpildošās meistarības elementu – elpošanas, artikulācijas, ķermeņa motorikas, fonētiskās dzirdes, redzes un citu sajūtu konsolidācijas.

Dr.paed. Edgars Kramiņš izglītības ceļu uzsācis Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas Zēnu kora klasē. Profesionālo izglītību ieguvis Krievijas Teātra mākslas institūta Muzikāla teātra fakultātē, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas vokālās pedagoģijas akadēmiskajā un profesionālajā programmā un Latvijas Universitātes maģistra un doktorantūras studiju programmās. 2005. gadā ieguvis pedagoģijas zinātņu doktora grādu.

Radošās darbības pirmā desmitgade saistīta ar režisora darbu Nacionālajā operā, aktiera, režisora un mākslinieciskā vadītāja pienākumu veikšanu Rīgas Muzikāli poētiskajā teātrī. Edgars Kramiņš ir Latvijas Teātra darbinieku savienības, Latvijas un Austrijas vokālo pedagogu asociāciju biedrs.

Šobrīd aktīvi darbojas pedagoģijā. Līdzās docētāja un konsultanta pienākumu veikšanai vada maģistru un doktoru pētījumus mākslas pedagoģijā. Ir vairāku zinātnisko publikāciju un grāmatu autors. Piedalās žūrijās dažādos mākslas konkursos Latvijā un ārzemēs.

Tuvāka informācija pa tālr. 67272643 vai e-pastu: gaida.jablovska@memorialiemuzeji.lv, kā arī http://www.memorialiemuzeji.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV