Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Mūzikas festivāls "Osvalds 2012" pulcēs ap 30 skatuves mākslinieku

EasyGet.lv, 19.06.2012. 10:30

3. augustā Balvos un 4. augustā Baltinavā notiks mūzikas festivāls "Osvalds 2012", informē festivāla producents Māris Lāpāns. Šis ir festivāla 17. pastāvēšanas gads.
Mūzikas festivāls "Osvalds 2012" pulcēs ap 30 skatuves mākslinieku

Šī gada lielākā aktualitāte ir festivāla atgriešanās divu dienu formātā, kas ļauj festivālam divās dažādās vietās - Balvos un Baltinavā. Balvu dienas ievērojamākais notikums ir bērnu pasākums "Osvaldiņš", kas dažu apsvērumu dēļ uz laiku tika pārtraukta. Šis pasākums ir vēl viena iespēja apliecināties un gūt muzikālo pieredzi jaunajiem izpildītājiem, kā arī jauks pasākums bērniem, jo pasākuma ietvaros tiks piedāvātas dažādas atrakcijas, konkursi, neikdienišķas aktivitātes u.t.t. Savukārt vakara un nakts daļa tiks iesākta ar piemiņas koncertu grupas Leijerkastnieki vadītājam Ainim Šaicānam. Tajā skanēs jau tautā pazīstamas melodijas, gan arī dažu dziesmu pirmatskaņojumi, ko pats komponists nepaspēja realizēt. Turpinājumā sekos ballīte ar grupu Baltie Lāči, Bruģis (dzīvais sastāvs), Double Faced Eels, Otto un Audience Killers uzstāšanos.

Tradicionāli festivāla otrā diena norit Baltinavā. Šogad darbība notiks uz trīs skatuvēm vienlaicīgi. Darbosies Tradicionālā, Šlāgermūzikas un Elektroniskās mūzikas skatuves. Tradicionālā skatuve pulcēs "dzīvās" mūzikas cienītājus, kur galvenie viesi būs Valters Būmeisters (Kaža) ar grupu un Apvedceļš, kā arī dziedātāja Elīna Krastiņa un grupas Greg & One Day, Sikspārnis, Elektrolīts. Šlāgerskatuve pulcēs dažādus šlāgermūzikas izpildītājus, kas regulāri dzirdami gan LR2 ēterā vai Latvijas šlāgeraptaujā, gan arī sastopami dažāda mēroga pasākumos un ikdienas ballītēs. Tās ir grupas - Vēja Runa, Ginc un Es, Aigariņš, Rolise, Vilx, Ainārs Lipskis. Elektroniskās mūzikas skatuve jau tradicionāli savieno eksotiki arhaiskas noskaņas (pasākums notiek milzīgā vecā kolhoza šķūnī) ar modernām tehnoloģijām un elektroniskās mūzikas novitātēm. Šis kopsalikums rada pārsteidzošu efektu, izraisot ļoti intriģējošu vispārējo gaisotni. Šā gada dīdžeju sastāvs ir Dj gaveR (Alūksne), Dj Andre White (Rēzekne), Dj NuFreak (Jelgava), Dj Nasha (Daugavpils), Andre Crash (Tasty Soundz / Club Kino) & Catherine Live Vocal! (Rigas Gospel Choir, Dj BumbleBeat (Gulbene), Dj Posotiv 3 (Rēzekne), Dj Civix (Balvi).

Paralēli iespējai baudīt mūziku dažādām gaumēm tiks piedāvātas arī dažādas atrakcijas. Visaizraujošākā no šīm iespējām ir lidojums ar katapultu 16 m augstumā, kas jau iepriekš ir piesaistījis daudzus asu izjūtu cienītājus. Festivāla organizatori uzsver, ka svarīgākais šā gada Osvaldā ir ideja - festivālu uzturēt vietu pašmāju mūziķu uzstāšanās iespējai. "Tāpēc gribam aicināt uz Osvaldu kā latviskas mūzikas festivālu. Tas vienmēr ir lepojies ar īpašo, pozitīvo pasākuma auru, kas, jācer, saglabāsies arī šogad un turpmākos gadus."

Foto: Grupa Audience Killers. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV