Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Zaļi domājošā grupa Ancher uzstāsies Latvijā

EasyGet.lv, 20.06.2012. 11:00

Zaļi domājošā grupa Ancher Baltijas valstu tūres 2012 ietvaros uzstāsies 20. jūnijā koncertēs Melno cepurīšu balerijā Jelgavā, 21. jūnijā - Fontaine Palace Liepājā, 22. jūnijā - Diva Lounge Ventspilī un 26. jūnijā- DAD cafe Rīgā.
Zaļi domājošā grupa Ancher uzstāsies Latvijā

Grupa Ancher (Itālija, Verona) izveidojās 2005. gadā. Grupas instrumentāriju veido divas elektriskās ģitāras un bungu komplekts. Īpašu noskaņu uzbur ģitāru arpēdžiju sakausējums ar „melodiskām" bungām popa/post-roka ievirzē.
Jau gadu vēlāk, 2006. gadā, Ancher tika ievērota kā daudzsološa grupa un tika uzaicināta spēlēt Greenfly festivālā līdzās tādai starptautiski atzītai indīpop grupai kā Calla (ASV, Ņujorka).

Laika gaitā grupas skanējums ir bagātinājies, papildinot to ar klavieru, bandžo, flautas, trompetes un stīgu instrumentu, kā arī citām skaņām. Īpašu krāsu rada itāļu valodas izmantojums.

2009. gadā grupa nāca klajā ar 45 min garu videokoncertu, kas atbalsta tradīciju dzīvot kalnos. Šis multimediālais opuss tika prezentēts Lessinia filmu festivāla atklāšanas naktī (Filmfestival della Lessinia 2009).

2011. gada 11. novembrī grupa izdeva albumu "Verdelegno" (Zaļais koks). Albuma noformējums ir īsts manufaktūras paraugs, jo grupas dalībnieki to paši savām rokām veidojuši kalnu namiņa laboratorijā: disks ievietots no koka veidotā ietvarā, un viss iekšā atrodamais ir veidots ar rokām. Pēc vairākiem CD prezentācijas koncertiem Itālijā Ancher turpina savu tūri pa Ziemeļeiropas valstīm 2012. gada vasarā.

Foto: Grupa Ancher no Itālijas. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV