Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Rīgas Ritmi pulsēs Vecrīgā

EasyGet.lv, 21.06.2012. 14:31

Festivāls Rīgas Ritmi jau divpadsmito reizi ieskandinās Rīgu un šogad viena no koncertu vietām būs atpūtas parks „Egle" ar teju tūkstoš vietām, kas izvietotas vairākās terasēs. Bez maksas Rīgas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja dzirdēt māksliniekus no vairāk nekā sešām valstīm, informē festivāla preses sekretāre Lelde Zaķe.
Rīgas Ritmi pulsēs Vecrīgā

Ceturtdien, 5. jūlijā, uz atpūtas parka „Egle" skatuves kāps igauņu džeza dziedātāja Sofia Rubina, kura šobrīd dzīvo un mācās ASV. Aiz savas valsts robežām Sofija Rubina zināma kā talantīga un radoša māksliniece. Festivālā „Rīgas Ritmi" dziedātāja uzstāsies kopā Carl Winther Trio, kurā muzicē mūziķi no Dānijas, Somijas un Latvijas.

Pēc Sofijas Rubinas uzstāšanās uz skatuves varēsim redzēt pašmāju mākslinieku Kārli Auzānu un viņa mūzikas projektu „Nepieradinātā Folka orķestris". Projekts radies, apvienojoties grupai „Pingvīnu Cirx" ar čellistu Kārli Auzānu. „Nepieradinātā Folka orķestra" koncertos tiek izmantota reti sastopama instrumentu dažādība - bungas, dažādas perkusijas, ģitāras, flautas, saksofons, akordeons, vijole, taustiņinstrumenti, ukulele, lietuskoks, sanza, čells un citi instrumenti.

Piektdien, 6. jūlijā, ar īpašu trombonu šovu uzstāsies vācu mūziķis Nils Wogram un Latvijas labākie trombonisti. Nils Wogram ir viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes trombonistiem Eiropā.

Vakara otrajā daļā Dominique Eade feat. Riga Jazz Voices. Dominique Eade ir ļoti daudzpusīgi talantīga personība: džeza dziedātāja, komponiste, dziesmu tekstu autore, viena no ASV pieprasītākajām vokālajām pedagoģēm. Savukārt grupā Riga Jazz Voices muzicēs jaunie un talantīgie vokālisti no Rīgas.

Sestdien, 7. jūlijā, uzstāsies džeza kvartets „North By Northeast". Kvartetā apvienojušies vieni no talantīgākajiem, daudzsološākajiem Baltijas valstu mūziķiem. Sakņojoties džeza tradīcijā, grupas mūzikā dzirdamas folkmūzikas iezīmes, klasiskās mūzikas estētika un rokmūzikas enerģētika.

Festivāls „Rīgas Ritmi" atpūtas parkā „Egle" izskanēs ar vienu no Latvijas populārākajiem vokālistiem – Intaru Busuli. Kopā ar viņu speciāli festivālam sagatavotā programmā uzstāsies arī Viktors Ritovs, Andris Grunte, Mārcis Auziņš un Kaspars Grigalis.
Sīkāka informācija par māksliniekiem atrodama festivāla mājaslapā www.rigasritmi.lv

Programma
5.07.2012.
20:00
- Kārlis Auzāns un Nepieradinātā Folka orķestris /Latvija/
- Sofia Rubina & Carl Winther Trio /Igaunija/Dānija/Somija/Latvija/

6.07.2012.
20:00
Nils Wogram Trombone Show /Vācija/Latvija/
Riga Jazz Voices feat Dominique Eade /ASV/Latvija/

7.07.2012.
20:00
North By Northeast /Igaunija/Latvija/
Intars Busulis /Latvija/

Ieeja – bez maksas.

„Egle" atrodas Kaļķu ielā 1a, Vecrīgā, blakus Rīgas Domei.

Vairāk informācijas meklējiet www.rigasritmi.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV