Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Kristīne Adamaite Jāņa dienā koncertēs Liepājā

EasyGet.lv, 22.06.2012. 09:12

24. jūlijā ērģelniece Kristīne Adamaite uzstāsies koncertā "Mūzika dievnamam" Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē.
Kristīne Adamaite Jāņa dienā koncertēs Liepājā

Garākā diena beidzot sagaidīta. Patiesībā svinamais vasaras saulgriežu laiks ir 21. vai 22. jūnijā - kā nu kuro gadu astronomiskais saulgriežu punkts iekrīt. Tad aizvadām visīsāko nakti un visgarāko dienu.
Par to, ka Jāņus svinam pāris dienas vēlāk, ir kristīgās baznīcas nopelns. Tā Līgo svētki tika piesaistīti Jāņa Kristītāja dzimšanas dienai, ko baznīca svētīja 24. jūnijā. Neskatoties uz faktu, ka precīzs Jāņa Kristītāja dzimšanas laiks nav zināms arī baznīcai, viņa dzimšanas diena sasaistīta ar ļoti seniem un harmoniskiem mūsu tautas kultūras svētkiem.

Velkot šādas paralēles, vai nevarētu būt tā, ka Jāņu dienas vakarā lieliski iederas arī Baha mūzika? Vācu Johans latviešu izpratnē ir Jānis. Tā domā arī ērģelniece Kristīne Adamaite. Viņa priecājas, ka būs iespēja uzstāties koncertā "Mūzika dievnamam" 24. jūnija vakarā. Kristīnes izpildījumā dzirdēsim Baha fantāziju, divas korāļprelūdijas, kā arī prelūdiju un fūgu.

Kristīne Adamaite ir pazīstama liepājniekiem. Uzstājusies Liepājas Starptautiskajā ērģeļmūzikas festivālā, kā arī koncertējusi Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Krievijā, Vācijā, Itālijā, Dānijā, Šveicē, Austrijā, Nīderlandē un pat tālajā Austrālijā un ASV.

Pēc mācībām Jāz. Mediņa Mūzikas vidusskolā absolvējusi Jāz. Vītola Mūzikas Akadēmijas doc. L. Paulas klavieru klasi, bet 2002. gadā ieguvusi maģistra grādu prof. L. Bulavas ērģeļspēlē. Papildinājusi zināšanas arī Nīderlandē pie prof. G. van Shonhovena Enshedes Mūzikas augstskolā.

Regulāri koncertē gan kā soliste, gan sadarbībā ar koriem (VAK Latvija, Kamēr..., Balsis u.c.) un solistiem (Ilze Paegle, Evita Zālīte, Ieva Parša, Viesturs Jansons, Krišjānis Norvelis, Ēriks Kiršfelds, Artis Sīmanis).

Foto: Ērģelniece Kristīne Adamaite. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV