Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Liepājā skanēs Senās mūzikas koncerts

EasyGet.lv, 27.06.2012. 15:09

Aizritējis pirmais vasaras koncertcikla "Mūzika dievnamam" mēnesis. Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē četru ērģelnieku izskanējušajās programmās klausītājiem bija izdevība dzirdēt gan ērģelmūzikas zelta fondu, gan mazāk dzirdētus skaņdarbus. Līdz šim vairāk dominēja senā un baroka laika mūzika, kā arī Sezāra Franka un Luija Vjernē emocionāli spēcīgie vēstījumi, kārtējo reizi pasvītrojot Trīsvienības katderāles ērģeļu neatkārtojamo skanējumu un radošās iespējas.
Liepājā skanēs Senās mūzikas koncerts

Vasaras koncertciklu 1. jūlijā plkst. 18.00 turpinās liepājniece Līga Pūķe. Viņas programmai dots apakšnosaukums "Senās mūzikas koncerts". Līdzās Baha laikabiedriem Lībekam un Klerambo skanēs vēl senāka laika mūzikas paraugi – itāļa Džirolomo Freskobaldi un nīderlandieša Jana Pītersena Svēlinka darbi. J.P. Svēlinka Lielgercoga deja Liepājā nav skanējusi, tāpat mazāk zināma ir franču komponista Klerambo daiļrade.

Līga Pūķe absolvējusi Liepājas Emila Melngaiļa mūzikas vidusskolu. Ērģeļmūziku studējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā Ligitas Ssneibes klasē, kur 2001. gadā ieguvusi bakalaura grādu. Pēc tam papildinājusies meistarklasēs, bet 2010. gadā ieguvusi profesionālo maģistra grādu ar specializāciju baroka ērģeļmūzikā Kristīnes Aadamaites klasē.

Līga Pūķe vairākkārt piedalījusies Gēteborgas un Leifstabrukas Starptautiskajās Ērģeļu akadēmijās Zviedrijā, kā arī meistarklasēs Valvasonē (Itālija) un Štutgartē (Vācija).

Kā ērģelniece Līga Pūķe darbojas Liepājas Lutera baznīcā, bet Emila Melngaiļa mūzikas vidusskolā jaunajiem mūziķiem māca mūzikas teoriju.

Foto: Ērģelniece Līga Pūķe. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV