Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Izziņo festivālu Skaņu Mežs 2012

EasyGet.lv, 29.06.2012. 11:19

Nepieradinātās mūzikas festivāls Skaņu mežs 2012 notiks 6., 11., 12. un 13. oktobrī, un festivālu ievadīs īpašs satelītpasākums Baltās Nakts ietvaros, proti, 8. septembrī – koncertvakars Anglikāņu baznīcā, informē festivāla pārstāvis Rihards T. Endriksons.
Izziņo festivālu Skaņu Mežs 2012

Festivālam Skaņu Mežs šogad aprit desmit gadi. Jubilejas zīmē tiks veiktas retrospektīvas ekskursijas vairākās mūzikas pasaules teritorijās, ko Skaņu Mežs pētījis līdzšinējo deviņu gadu laikā, kā arī tiks prezentētas jaunākās tendences nepieradinātās mūzikas žanros un mūzikas formās, tādā veidā demonstrējot saikni starp tradicionālo un allaž mainīgi eksperimentālo.

8. septembra koncerts Baltajā naktī Anglikāņu baznīcā ietvers prezentāciju, kuru iniciējis starptautisks projekts Soundexchange, taču Rīgā kūrējis Skaņu Mežs – audiovizuāla performance, veltīta latviešu kulta mūziķim, māksliniekam un arhitektam Hardijam Lediņam. Priekšnesumu radījušas aktuālas personības Rīgas mūzikas andergraundā: par vizuālo priekšnesuma daļu būs atbildīgs videomākslinieks, kura vārds tiks paziņots vēlāk, kā arī mūziķi Andris Indāns (pazīstams ar savu daudzpusīgo elektroniskās mūzikas projektu Gas Of Latvia), Stropu Jurka no industriālās mūzikas apvienībām Strops un V.S.K.B., breakcore žanra projekts TV Maskava un Toms Auniņš, pazīstams arī kā Atomola.

6. oktobra koncerti notiks Latvijas Radio 1. studijā. To starpā būs Amerikāņu eksperimentālās mūzikas komponista, Džona Keidža kolēģa un biedra, Kristiana Volfa (Christian Wolff) uzstāšanās kopā ar perkusionisti un komponisti Robinu Šulkovsku (Robyn Schulkowsky). Šajā vakarā notiks arī jauna Skaņu Meža projekta pirmizrāde - ar trim priekšnesumiem tiks aizsākta pasākumu sērija ''Vārdrūme'', kas koncentrējas uz interesantu un dažreiz pat negaidītu radošu pāru veidošanu no neatkarīgiem mūziķiem un dzejniekiem, lai ģenerētu specifiskas skaņu pasaules, kurās dzeja un drosmīgi skaņu eksperimenti savijas vienā veselumā.

11. oktobra vakarā Skaņu Mežs notiks Splendid Palace (bijušajā kino ''Rīga''). Šo festivāla datumu raksturos eklektiska programma, sākot ar frīdžeza gigantiem Pīteru Brocmanu (Peter Brotzmann), Matsu Gustafsonu (Mats Gustafsson) un Džonu Čikai (John Thcicai), kas uzstāsies zem nosaukuma Sonore special, līdz pasaulslavenajam music concrete žanra elektroniskās mūzikas komponistam Fransuā Beilam (Francois Bayle) un koncertam, kurā psihedēliskā trip-hopa projekts Forest Swords uzstāsies dzīvas grupas sastāvā. Šajā vakarā notiks arī jauna Santas Ratnieces darba pirmatskaņojums.

Šī gada festivālu iezīmēs arī ievērojamā abstraktās elektronikas projekta Machinefabriek uzstāšanās, kurā tiks atskaņots skaņdarbi, kuru radīšanu iedvesmojušas Imanta Ziedoņa ''Krāsainās pasakas''. Šo uzstāšanos pavadīs Skaņu Meža pasūtītas nīderlandiešu dizaina studijas Lesley Moore izstrādātas vizualizācijas, kas tapušas sadarbībā ar latviešu dizaineri Zigmundu Lapsu.

Turpinot ierasto Skaņu Meža ceremoniju tradīcijas, šogad 12. oktobrī notiks arī deju mūzikas vakars (''Prieka māja''), kas noritēs koncertzālē Palladium, kā arī vēl viens vakars pasākumu sērijas ''Eksperimentālā mūzikas sakrālajā telpā'' ietvaros – akustiskās un elektroniskās mūzikas koncerts Anglikāņu baznīcā 13. oktobrī.

Foto: Machinefabriek. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV