Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Rīgā koncertēs koris no Austrālijas

EasyGet.lv, 02.07.2012. 12:22

Ceturtdien, 5. jūlijā pulksten 19.00 Rīgas Svētā Pētera baznīcā uzstāsies viens no labākajiem koledžas koriem pasaulē Austrālijas Trīsvienības koledžas jauktais koris (The Choir of Trinity College), informē Zane Laimiņa. Koncerts notiks vasaras koncerttūres ietvaros Vācijā, Baltijas valstīs un Sanktpēterburgā.

Kora repertuārā ir gan renesanses laika, gan mūsdienu skaņdarbi. Koncertā varēs dzirdēt tādu izcilu komponistu kā Johana Sebastiana Baha, Orlando Gibonsa, Fēliksa Mendelsona, Tomasa Morlija, Džozefa Tvista melodijas, kā arī latviešu komponista Ērika Ešenvalda aranžēto Amazing Grace. Ieeja koncertā ir bez maksas.

Austrālijas Trīsvienības koledžas jauktais koris tiek uzskatīts par vienu no labākajiem koledžas koriem pasaulē. Tas ir piedalījies nozīmīgos mākslas festivālos Austrālijā un Lielbritānijā, sadarbojies un guvis labas atsauksmes no tādiem kormeistariem kā Džons Ruters (John Rutter), kurš ir viens no pasaules labākajiem koru diriģentiem un komponistiem, un sers Deivids Vilkoks (Sir David Wilcocks) Kingsas koledžas Kembridžā (King's College Cambridge) kordiriģents un ērģelnieks. Pēdējo 12 gadu laikā koris uzstājies gan Austrālijā, Jaunzēlandē, Ziemeļamerikā, gan Eiropā. Ierakstīti vairāki mūzikas diski. Viens no neparastākajiem veikumiem – piedalīšanās BBC radio ziņu izlaidumā, kur koristi nevis nolasīja, bet izdziedāja ziņas.

Kora muzikālais vadītājs un diriģents ir komponists Maikls Leitons Džons (Michael Leighton Jones). Viņš ir dzimis un uzaudzis mūziķu ģimenē Jaunzēlandē, bet pēc studiju beigšanas pārcēlies uz Angliju, kur dziedājis sera Deivida Vilkoka (Sir David Willcocks) vadītajā Kings koledžas korī Kembridžā (Choir of King's College, Cambridge). Pēc tam Maikls Leitons Džons atgriezies Austrālijā, kur kopš 1997. gada vada Austrālijas Trīsvienības koledžas jaukto kori (The Choir of Trinity College).

Informācija par kori internetā:
http://www.trinity.unimelb.edu.au/about/flagship-programs/choir.html

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV