Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Saksofonu kvartets n[ex]t move koncertos atskaņos latviešu tautas dziesmas

EasyGet.lv, 06.07.2012. 12:39

Saksofonu kvartets n[ex]t move 12. jūlijā plkst. 19:00 Valmierā džeza klubā – restorānā "Parks" un 19. jūlijā plkst. 19:00 Braslas krogā piedāvās džeza mūzikas programmu, iekļaujot Čika Koreas, Džozefa Zavinula, Džeimsa Brauna, Herbija Henkoka u.c. ārzemju autoru kompozīcijas, kā arī Ingas Meijeres veidotos latviešu tautas dziesmu aranžējumus džeza stilā.
Saksofonu kvartets n[ex]t move koncertos atskaņos  latviešu tautas dziesmas

Saksofonu kvartetu n[ex]t move 2011.gada jūlijā izveidoja saksofoniste Inga Meijere, un to var uzskatīt par idejisku turpinājumu 2002.gadā izveidotajam saksofonu kvartetam n[ex]t, kurš bija pirmais dāmu saksofonu kvartets Baltijā, un kurā kopš tā dibināšanas darbojās Inga Meijere, speciāli šim kvartetam veidojot aranžējumus un sacerot oriģinālmūziku.

Nosaukumā ietvertais vārds n[ex]t radies no divu pretstatu – ex un next jeb bijušā un nākamā apvienojuma, kas apliecina kvarteta repertuāra plašumus. Šie divi vārdi atstāj vietu tagadnei – laikam, kurā darbojas n[ex]t move saksofonu kvartets. Savukārt, vārds move nozīmē kvarteta jaunu attīstības virzienu, kustību uz priekšu un atraktīvu sniegumu.

Saksofonu kvartets n[ex]t move ir jau sevi lieliski prezentējis Urkult festivālā Zviedrijā, koncertējis Latvijas skolās un kultūras namos, koorporatīvos pasākumos Baltijas valstīs un Mumbajā, Indijā, un ar panākumiem piedalījies Skandināvijas Saksofonu festivālā Drammenā, Norvēģijā.

Kvarteta muzikālā ziņā izstrādātais priekšnesums, kurš tiek pasniegts ar šarmu un atraktivitāti, klausītājos rada pozitīvas izjūtas un sniedz muzikālu un vizuālu baudījumu. n[ex]t move repertuārs tiek veidots tā, lai ikvienam klausītājam būtu iespēja izvēlēties sev tīkamāko mūziku.

Saksofonu kvarteta n[ex]t move dalībnieces: Inga Meijere – soprāna/alta saksofons, Baiba Tauriņa – alta saksofons, Katrīna Kivleniece – tenora saksofons, Anete Stikāne – baritona saksofons.

Kvarteta n[ex]t move mājas lapa: www.nextmove.lv

Foto: Saksofonu kvartets n[ex]t move. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV