Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Madonā noslēdzas starptautiskais folkloras festivāls "Baltica 2012"

EasyGet.lv, 09.07.2012. 14:03

Šodien, 9. jūlijā, ar plašu pasākumu programmu Madonā noslēdzas starptautiskais folkloras festivāls "Baltica 2012", informē KNMC komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.
Madonā noslēdzas starptautiskais folkloras festivāls "Baltica 2012"

Sešos seansos kinoteātrī "Vidzeme" sadarbībā ar Latvijas Televīziju, Nacionālo kino centru un filmu autoriem notiek kinofestivāls "Etno Baltica", kur izrāda dokumentālās filmas par tautas tradīcijām, ticējumiem, dziesmām un muzicēšanu, senajiem amatiem, prasmēm, kā arī to saglabāšanu mūsdienās. Filmu dienu programmu papildina Latvijas mākslas skolu bērnu animācijas filmas, kas tapušas, gatavojoties šī gada festivālam.

Madonas Novadpētniecības un mākslas muzejā apskatāma izstāde "Daba krāso", no plkst. 12.00 līdz 16.00 Mīlestības graviņā notiek amatnieku gadatirgus, savukārt plkst. 12.00 sākas Folkloras kopu koncerti Madonas ielās un laukumos.

Plkst. 15.00 Madonas Kultūras namā notiks ārvalstu grupu koncerts, kurā piedalīsies viesi no ASV, Itālijas, Ukrainas, Bulgārijas, Francijas, Izraēlas, Lietuvas, Zviedrijas un Igaunijas.

Plkst. 18.00 Madonas estrādē notiks Festivāla noslēguma koncerts "Es iesēju baltu pupu". "Pa ceļu ceļiem - lielākiem un mazākiem, tuvākiem un tālākiem, pa dziesmas un savas zemes mīlestības ceļu Madonā ieradīsies festivāla "Baltica 2012" dalībnieki, lai palīdzētu mums - Vidzemes sēļiem - izdziedāt savu dziesmu.

Šogad festivāla 25. jubilejas gadā visi kopā esam izstaigājuši ceļu celiņus, pabijuši dažādās krustcelēs, lai vienotu savu un dziesmas spēka ceļu nākamajām paaudzēm," stāsta koncerta scenārija autore, folkloras kopas " Vērtumnieki" vadītāja Ingrīda Grudule.

Starptautisko folkloras festivālu "Baltica 2012" rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs, Latvijas Folkloras biedrība un Rīgas, Madonas, Siguldas, Ikšķiles, Ķekavas, Barkavas, Cesvaines, Ērgļu, Kokneses pašvaldības un Turaidas muzejrezervāts.

Pilna festivāla programma un plašāka informācija: www.festivalbaltica.com

Foto no "Baltica 2012" norisēm: www.draugiem.lv/baltica/

Foto: Starptautiskais folkloras festivāls "Baltica 2012". Foto (c) Juris Krūmiņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV