Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Koncertciklā "Mūzika dievnamam" uzstāsies Jevgeņija Ļisicina

EasyGet.lv, 11.07.2012. 17:16

Svētdien, 15. jūlijā, Liepājas S. Trīsvienības katedrālē koncertciklā "Mūzika dievnamam" viesosies Latvijas ērģeļspēles vecmeistare Jevgeņija Ļisicina. Māksliniece zināma ne tikai kā lieliska Baha mūzikas interprete, bet arī kā spoža orķestra darbu pārlikumu autore ērģelēm.
Koncertciklā "Mūzika dievnamam" uzstāsies Jevgeņija Ļisicina

"Ērģelēm nav mazāk iespēju kā orķestrim, ērģeļu skanējumā mūzika iegūst jaunas krāsas, nemaz nerunājot par to, cik lielu gandarījumu tas dod", pārliecināta Jevgeņija Ļisicina.

Jevgeņijas Ļisicinas aranžējumam Antonio Vivaldi "Gadalaikos" savulaik Itālijā bija sensacionāli panākumi. Vivaldi otro koncertu „Vasara" no cikla „Gadalaiki" māksliniece atskaņos arī pašas izvēlētajā programmā Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē. Vēl koncertā skanēs pazīstamie un klausītāju iemīļotie T.Albinoni „Adažio", L.Vjerna „Vestminsteres zvani" un protams, Baha mūzika.

Kopumā ērģelnieces repertuārs ir ļoti plašs. Visi J.S.Baha skaņdarbi, kā arī virkne M. Rēgera, S. Franka, F. Mendelsona-Bartoldi, F. Lista, O. Mesiāna, L. Vjerna un citu komponistu klasiķu un mūsdienu autoru darbi.

Jevgeņija Ļisicina allaž akcentējusi, ka viņai eksistē tikai viena skola, un tā ir Johana Sebastiāna Baha ērģeļskola. Tāpēc māksliniece ir gandarīta, ka atzīmējot Baha 315. gadadienu un gatavojoties Rīgas 800 – gades svinībām, viņai izdevās īstenot sapni - atskaņot visus Baha ērģeļdarbus. Tam tika veltīti 17 koncerti Rīgas Domā, laika posmā no 1999-2001. gadam.

Jevgeņija Ļisicina viesojusies arī VI Starptautiskajā Liepājas ērģelmūzikas festivālā ciklā "Mūžs mākslā" kopā ar leģendāro soprānu Inesi Galanti.

Ieeja koncertā 15. jūlijā Liepājas S. Trīsvienības katedrālē par ziedojumiem instrumenta un dievnama restaurācijai.

Foto: Ērģelniece Jevgeņija Ļisicina. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV