Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Sākas Saulkrasti Jazz Festival 2012

EasyGet.lv, 16.07.2012. 13:10

Ar koncertu Saulkrastu pilsētas centrā šodien sāksies Saulkrasti Jazz Festival 2012, kas ilgs visu nedēļu līdz 21. jūlijam, informē festivāla pārstāve Ieva Treija.
Sākas Saulkrasti Jazz Festival 2012

Šodien uz skatuves kāps dažādu mūzikas skolu audzēkņi. Plkst. 15.00 pilsētas centra jauno estrādi ieskandinās Ata Vintuka Jazz Project. Projekts tapis speciāli Saulkrasti Jazz Festival. Grupas skanējumu veido talantīgi mūziķi no visas Latvijas, kas mācās Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā. Katram no grupas dalībniekiem ir pieredze dažādu mūzikas stilu izpildīšanā. Projekts izpilda gan jazz, gan blues, gan latino stila muzikālās kompozīcijas. Vēl dienas koncertā muzicēs Rīgas Doma kora skolas II ansamblis, kas apvieno desmit talantīgus un radošus skolēnus, kurus visus vieno vēlme izpaust sevi džezā. Repertuārā atrodami gan populārākie džeza standarti, gan arī dažādas funk, blues un free jazz stilā veidotas kompozīcijas.

Šodien sākas arī Saulkrasti Jazz Fashion Week, kas ir šī jubilejas Saulkrasti Jazz Festival jaunievedums. Tas apvieno kvalitāti, stilu un jaunradi. Džeza kultūras plašumu retāk pieminētās škautnes ir deja un mode, kas saplūdušas ar džeza mūziku. Kopīgā mākslas sesijā festivāla dienas koncertos to demonstrēs Latvijas Mākslas akadēmijas studenti sadarbībā ar "I-dejas mājas" horeogrāfiem.

Savukārt vakara koncertā, kas notiks Saulkrastos, atpūtas kompleksā Minhauzena Unda, uzstāsies muzikālā apvienība 4some. Tā ir četru jaunu un daudzsološu mūziķu apvienība, kurus visus vieno Ventspils mūzikas vidusskola. Šajā sastāvā kvartets jau aptuveni gadu sniedz lieliskus koncertus klausītājiem gan Ventspilī, gan citās Latvijas pilsētās, pierādot sevi Latvijas jauno džeza mūziķu aprindās.

Vakara koncertā redzēsim arī nu jau stabilo Saulkrasti Jazz Festival vērtību – Jelgavas Big Band. Un koncertu sniegs arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļas kombo sastāvs. Ansambļa repertuārā atrodamas oriģinālkompozīcijas un džeza standarti, kuri ir aranžēti, ietekmējoties no modernās džeza mūzikas. Pateicoties ansambļa dalībnieku muzikālās gaumes atšķirībām, šīs muzikālās apvienības koncertos dzirdama dažādu džeza mūzikas apakšžanru sintēze, kas padara tās skanējumu īpašu un nebijušu.

Visu darba dienas vakaru koncertu sākums plkst. 20.00, izņemot ceturtdienu, kad vakara koncerts sāksies stundu ātrāk – plkst. 19.00. Arī sestdienas vakara koncerta sākums plkst. 19.00. Biļetes jau nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs. Biļešu cena uz pirmdienas un otrdienas vakara koncertiem – Ls 3, uz pārējiem darba dienu koncertiem – Ls 5. Ieejas biļete uz sestdienas koncertu maksās Ls 10. Ir nopērkama arī nedēļas biļete, kas būs derīga pilnīgi visu koncertu apmeklējumam – tās cena Ls 25.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV