Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Latgales baznīcās ērģeļmūzikas svētki

EasyGet.lv, 17.07.2012. 17:20

Jau trešo gadu Latgalē ir ērģeļmūzikas svētki, jo no 20. jūlijā līdz 5. augustam notiks Latgales Ērģeļu dienas 2012. Pasākums ir kļuvis par tradīciju, aktīvi popularizējot ērģeļu mūziku un atbalstot instrumentu uzturēšanu un apkopi.

Latgales Ērģeļu dienas ir labdarības pasākums - ieeja visos koncertos ir par ziedojumiem, kas šogad tiks vākti vēsturisko Prezmas baznīcas ērģeļu restaurācijai, pastāstīja pasākuma rīkotāja Larisa Carjkova.

Šī gada festivāla programma ir plaša un interesanta: nakts koncerts Stirnienes baznīcā, topošo ērģelnieku koncerts Prezmā, senās mūzikas koncerts Barkavā, kamermūzikas koncerts Aglonā. Noslēguma koncerts Rēzeknē būs veltīts latgaliešu komponistu mūzikai, kas veiksmīgi iekļausies Vispasaules Latgaliešu konferencei veltītos pasākumos.

Festivāla Latgales Ērģeļu dienas īpašais viesis būs Latvijas Nacionālās operas soliste Ieva Parša, kura kopā ar ērģelniekiem Ivetu un Jāni Pelšēm sniegs koncertu Kārsavas baznīcā, kur paralēli notiks arī bērnu mākslas darbu izstāde-konkurss par labāko Latgales Ērģeļu dienu logo.

Latgales Ērģeļu dienu koncertu apmeklētajiem būs iespēja vērot mākslinieku priekšnesumu ar video projekcijas palīdzību, kā arī redzēt instrumentu demonstrējumus tuvplānā, uzdot jautājumus ērģelniekiem un izmēģināt savus spēkus ērģelnieka vietā.

Latgales Ērģeļu dienas 2012 norisināsies 20. jūlijā Stirnienes Svētā Laurencija Romas katoļu baznīcā, 22. jūlijā Aglonas bazilikā, 29. jūlijā Prezmas Svētā Sīmaņa un Jūdas Romas katoļu baznīcā, 2. augustā Malnavas Jaunavas Marijas – rožukroņa karalienes Romas katoļu baznīcā, 4. augustā Barkavas Svētā Staņislava Romas katoļu baznīcā un 5. augustā Rēzeknes Jēzus sirds katedrālē.

Latgales Ērģeļu dienās piedalīsies ērģelnieki Diāna Jaunzeme, Iveta Pelše, Jānis Peše, Ilze Vizule, Ilona Birģele, Larisa Carjkova, Guna Kise, Agnese Urka, Laura Reksne, Laura Struķe, Ilze Grēvele, Olita Pereca, Jana Aņisimova, Lāsma Inkina, Agnese Solozemniece u.c.; kā arī solisti –Ieva Parša, Daiga Maskaļūne, Jānis Grahoļskis, Ieva Grandāne, Zane Kurma, Einārs Everss, Normunds Litovnieks, Agnese Abramāne, Laura Šarova un citi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV