Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls Liepājā

EasyGet.lv, 18.07.2012. 09:47

Viens no spilgtiem ikgadējiem Latvijas mūzikas dzīves notikumiem ir Starptautiskais Ērģeļmūzikas festivāls Liepājā. Pilsētas pašvaldība sadarbībā ar pilsētas ērģelnieku Lotaru Džeriņu to iedibināja 2002. gadā ar mērķi pievērst uzmanību pilsētas lepnumam Sv. Trīsvienības katedrāles vēsturiskajām baroka ērģelēm. Daudzi eksperti tās joprojām uzskata par lielākām vēsturiskām nepārbūvētām ērģelēm pasaulē, kuras savus klausītājus priecē un sajūsmina kopš 18. gadsimta.
Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls Liepājā

Pastāvēšanas laikā festivāls ir attīstījies un mainījies. Trīsvienības katedrālei ir piepulcētas arī citas koncertu norises vietas ne tikai Liepājā, bet arī citās Kurzemes pilsētās un novados. Festivālā piedalījušies labākie ērģelnieki no Latvijas, visas Eiropas un Krievijas. Tie uzstājušies kopā gan ar dziedātājiem, gan instrumentālistiem, gan koriem un orķestriem.

Festivāla saturs vienmēr veidots tā, lai būtu interesants plašai auditorijai. Tajā skanējusi gan ērģeļmūzikas klasika, gan džezs, senā un mūsdienu modernā mūzika. Speciālas programmas ir veidotas bērnu un skolēnu auditorijai. Līdzās koncertiem notikušas arī festivālam veltītas foto izstādes, meistarklases topošajiem ērģelniekiem, lekcijas, filmu demonstrējumi un citi pasākumi.

2012. gada festivālu Liepājas Kultūras pārvalde uzticējusi rīkot organizācijai „Via Cultura". Tas notiks no 27. līdz 30. septembrim.

Foto: Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāles ērģeles. Foto (c) Krists Ēberliņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV