Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Klāt Saulkrasti Jazz Festival 2012 kulminācija

EasyGet.lv, 20.07.2012. 14:08

Piektdien, 20. jūlijā, un sestdien, 21. jūlijā, norisināsies ilgi gaidītie un galvenie Saulkrasti Jazz Festival 15 gadu jubilejas festivāla notikumi. Piektdien festivāla vakara koncertā piedalīsies viesi no Nīderlandes – unikāls bungu duets The Drumbassadors un funk mūzikas grupa no Vācijas Mo'Blow. Savukārt sestdien Saulkrastos, atpūtas kompleksā Minhauzena Unda ļoti gaidītā nigēriešu izcelsmes soul-jazz dziedātāja Ola Onabule uzstāšanās., informē festivāla pārstāve Ieva Treija.
Klāt Saulkrasti Jazz Festival 2012 kulminācija

Piektdienas vakarā galvenos festivāla viesus iesildīs Latvijas un Dānijas divu džeza mākslinieku duets. Deniss Pashkevich un Christian Frank nejauši satikās Kopenhāgenā 2010. gadā. Rezutlātā radās interesanta divu mūziķu saspēle ar nosaukumu Frank/Pashkevich Quartet. Grupas skanējums ir unikāls džeza tradīciju un tīras improvizācijas sajaukums. Auditorija var sajust spēcīgu strāvojumu, kur mūsdienu džezs satiekas ar improvizāciju, blūzīgiem fragmentiem un skaistām balādēm.

Pēc viņiem gaidām ierodamies grupu The Drumbassadors. Grupā ir divi dalībnieki un abi spēlē bungas. Spēlēt divatā taču ir jautrāk nekā vienam pašam – tieši tāds ir iemesls, kāpēc radās šī muzikālā apvienība. Abi tās dalībnieki René Creemers un Wim de Vries lieliski saspēlējas, jo nevainojami jūt un papildina viens otru. Vēl vairāk – priekšnesumu laikā viņi abi viens otru izaicina. The Drumbassadors apvieno Eiropas, Āfrikas un Amerikas ritmus un skaņas, radot savu īpašo un neatkārtojamo skanējumu. Izmantojot dažādas bungu vālītes, pirkstus, dziesmu skaņas un repa elementus, René un Wim dueta mērķis ir parādīt bungu komplekta neierobežotās iespējas.

Vāciju gluži nevar uzskatīt par soul un funk mūzikas dzimteni, taču pēc tam, kad būsi dzirdējis Mo'Blow - grupu no Berlīnes -, iespējams, sāksi domāt citādāk. Šis ir kvartets, ko mediji nodēvējuši par vienu no karstākajām Eiropas mūzikas klubos spēlējošajām grupām. 2008. gadā Mo'Blow gūst ļoti nozīmīgu panākumu - Berliner Jazz & Blues Award viņi pārliecinoši uzvar gan žūrijas, gan klausītāju balsojumā. Pateicoties šim faktam, par viņu nākamā albuma producentu kļūst trombonists Nils Landgren, kas kopā ar savu grupu Funk Unit ir uzskatāmi par vieniem no ievērojamākajiem Groove pārstāvjiem Eiropā.

Ola Onabule – šis vārds simbolizē patiesu dvēseli. Ola balss – maiga un sapņaina, spokaina un sirdi plosoša, ļoti īpaša un unikāla. Tā atgādina ievērojamākos soul un džeza mūzikas māksliniekus no 60. un 70. gadiem, kad mūzika bija spējīga mainīt vēsturi tāpēc, ka tā mainīja cilvēku uztveri un atvēra viņiem acis." Tā Saulkrasti Jazz Festival galveno viesi Ola Onabule raksturo viņa radošās komandas pārstāvji. Un, izdzirdot Ola mūziku, ne mirkli nerodas šaubas, ka tā ir taisnība.

Ola Onabule ir nigēriešu soul-jazz dziedātājs, kurš ir uzrakstījis, ierakstījis un producējis 7 albumus. Ola ir uzstājies uz pasaules lielāko festivālu galvenajām skatuvēm ieskaitot Montreal Jazz Festival, Vancouver Jazz Festival un daudzus citus. Viņš ir bijis vienīgais mākslinieks Victoria un David Beckham kāzās, kā arī uzstājies kopā ar tādiem pasaules labākajiem soul un jazz māksliniekiem kā Al Jarreau, Dianne Reeves, Joe Zawinul, Roberta Flack, Natalie Cole un Roy Hargrove.

Ola jaunākajam albumam, kas iznācis 2012. gadā, ir nosaukums Seven Shades Darker. Tā viennozīmīgi ir modernā klasika, kuras saknes meklējamas 60. un 70. gadu soul un blūza mūzikā. Šis albums nomierina, tajā pat laikā mūzikā ievīti sarežģīti afrikāņu mūzikas elementi. „Mana mūzika nāk no citas valodas, bet es rakstu ar sirdi un vēlmi, lai manas dziesmas tiktu sadzirdētas un lasītas," par sevi saka pats Ola.

Sestdien festivāla galveno viesi Ola Onabule iesildīs Sofia Fusion Quartet. Šī muzikālā apvienība kā jauns veidojums kopā sanāca un sevi pieteica pagājušā gada oktobrī. Grupā spēlē četri mūziķi un viņi paši stāsta, ka visus vieno līdzīga gaume un apsēstība ar mūziku.

Biļetes uz festivāla koncertiem ir nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī pasākuma norises vietā. Biļešu cena uz piektdienas vakara koncertu ir Ls 5, uz sestdienas vakara koncertu - Ls 10.

Vairāk informācija www.saulkrastijazz.lv

Foto: Bungu duets The Drumbassadors. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV