Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

The Weird Northern Quartet koncertēs Latvijā

EasyGet.lv, 23.07.2012. 13:37

Mūsdienu mūzikas un improvizācijas kvartets The WNQ (The Weird Northern Quartet), kas radīts Hāgā, ar četriem koncertiem viesosies Rīgā, Valmierā un Ventspilī.
The Weird Northern Quartet koncertēs Latvijā

"The WNQ" (The Weird Northern Quartet) ir laikmetīgs džeza un citas improvizācijas mūzikas kvartets no Hāgas (Nīderlande). Tajā apvienojušies četri mūziķi no Latvijas, radot sentimentālu un nedaudz atturīgu nokrāsu, un Ekvadoras, piešķirot mūzikai ritmu un kaislību. Komponists Krists Auznieks šīs īpašības attīsta savos skaņdarbos, iegūstot skanējumu, kas drīzāk raksturīgs franču balādēm, minimālismam vai filmu mūzikai, ne džezam.

Grupas dalībnieki jau vairākus gadus studē Hāgas Karaliskajā konservatorijā un ir Nīderlandei raksturīgās modernās mākslas un kultūras ieskauti. Tas izmainījis arī skatupunktu uz mūziku un ļāvis izzināt jaunas skanējuma, formas un krāsu iespējas.

Projekts sniegs vairākas uzstāšanās Latvijā uzreiz pēc viesošanās Varšavā un Romā. Koncerti notiks 25. jūlijā plkst. 20:30 Rīgā, klubā "Artelis", 26. jūlijā plkst. 19:00 restorānā "Parks" Valmierā, 1. augustā plkst. 20:00 "DAD Cafe" Rīgā un 2. augustā plkst. 19:00 Pārventas bibliotēkā Ventspilī.

"The WNQ" sastāvā muzicē: Krists Auznieks, kompozīcija un taustiņinstrumenti; Giovanni Bermudez (Ekvadora), bass; Magnuss Bauģis, trompete un vokāls; Pauls Pokratnieks, bungas

Vairāk par grupu: facebook.com/thewnq




Foto: The Weird Northern Quartet. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV