Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Liepājā notiks franču un itāļu mūzikas koncerts

EasyGet.lv, 26.07.2012. 10:46

Koncertcikla "Mūzika dievnamam" koncertā 29. jūlijā plkst. 18.00 Sv. Trīsvienības katedrālē uzstāsies ērģelnieks Aivars Kalējs un dziedātāja Endija Rezgale. Jaunās mākslinieces skanīgo balss tembru un emocionālo dziedājumu daudzi pat salīdzina ar Sāras Braitmanes balsi.

Pavisam neticams šķiet stāsts par latviešu meiteni, kas augusi Salacgrīvā, bet savu nopietno skatuves pieredzi un solo dziedāšanas mākslu uzsākusi Dienvidāfrikā.

Kādreiz Endija Rezgale nopietni nodarbojās ar vieglatlētiku un cerēja piedalīties olimpiskajās spēlēs, tomēr sapnis nepiepildījās. Tad dzīves līkloči aiveda viņu uz Dienvidāfriku, kur skolotāja un dziedātāja Margarete Ulrihta – Stjuarte palīdzēja atraisīt Endijā dabas doto talantu. Viņa apbūra Dienvidāfrikas iedzīvotājus un kļuva par īstu skatuves dīvu. Šobrīd dziedātāja savā repertuārā ļauj saskarties pasaulslaveniem klasiskās mūzikas šedevriem, pazīstamām melodijām no kinofilmām un suģestējošiem afrikāņu ritmiem.

Daudzos koncertprojektos kopā ar Endiju uzstājas arī pazīstamais Latvijas ērģelnieks Aivars Kalējs. Liepājas klausītājiem mākslinieka muzicēšana vēl labā atmiņā no 2011. gada Ērģelmūzikas festivāla.

Šoreiz ērģelnieks no Trīsvienības katedrāles varenajām ērģelēm vilinās franču noskaņu Teodora Dibuā, Aleksandra Gilmāna un Leona Belmāna mūzikā. Bet kopā ar Endiju Rezgali - itāļu kino mūzikas granda - Ennio Marikones mūziku. Tostarp – fascinējošo skaņdarbu „Nelle Fantasia" no kinofilmas „Misija", kas ir daudzu pasaules skatuves izcilību repertuāra neatņemama sastāvdaļa.

Ieeja koncertā par ziedojumiem instrumenta un dievnama restaurācijai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV