Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Salacgrīvā sākas klasiskās mūzikas festivāls

EasyGet.lv, 27.07.2012. 09:28

Šodien, 27. jūlijā, Salacgrīvā sākas klasiskās mūzikas festivāls. Festivāla ietvaros notiks meistarklases, koncerti, kas pulcēs mūziķus no Latvijas, Japānas, Krievijas, Lietuvas, Dānijas un Šveices.

Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla ietvaros mūzikas cienītājiem būs iespēja tikties ar kontrtenoru Sergeju Jēgeru, čellistu David Pia (Šveice), vijolniecēm Ilzi Penci un Ilzi Kirsanovu, ērģelnieci Kristīni Adamaiti, vijolnieci Ayako Tanabe (Japāna), pianisti Tatjanu Fedosejevu (Krievija), akordeonistu Ņikitu Vlasovu (Krievija), saksofonistu Kārli Vanagu, čellistu Ivaru Bezprozvanovu, altistu Sergeju Savrovu, vijolnieku Vilhelmas Cepinskis (Lietuva), ģitāristu Sergejus Krinicinas (Lietuva), akordeonistu Bjarke Mogensen (Dānija) un festivāla māksliniecisko vadītāju, vijoles virtuozu Alekseju Lundinu.

Festivāla laikā notiek nometne - meistarklases talantīgākajiem mūzikas skolu bērniem no visas Latvijas, kuras vadīs Maskavas konservatorijas pasniedzēji, kā arī pedagogi no Latvijas, Lietuvas un Spānijas: Aleksejs Lundins - vijole, Vsevolods Dvorkins- klavieres, Uldis Sprūdžs- vijole, Vilhelmas Cepinskis - vijole, Marianna Aivazova Livathinou - klavieres, Ilona Meija - flauta, Ņikita Vlasovs - akordeons, Kārlis Vanags - saksofons, Ivars Bezprozvanovs - čells, Sergejs Savrovs – alts.

"Virtuozi Moskvi" un "Mocart - kvartet" pirmā vijole un festivāla mākslinieciskais vadītājs Aleksejs Lundins atzīst: "Daba un mūzika, kas var būt labāks un svarīgāks? Salacgrīvā ,kas atrodas vienā no skaistākajām Latvijas vietām ,mūzika var skanēt ne tikai dažādās zālēs bet arī brīvā dabā, kas radīs brīvību mūziķu saskarsmē ar festivāla viesiem".

Salacgrīvas novada Domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs: "Salacgrīvas pilsēta jau kļuvusi pazīstama ar mūzikas festivālu organizēšanu un šis kamermūzikas festivāls ir kļuvis par vēl vienu spilgtu iespaidu pilsētas muzikālo pasākumu virknē. Vēl jo vairāk tāpēc ,ka pilsētā, jau trešo vasaru, muzicē tik spilgtas Krievijas un Latvijas kamermūzikas zvaigznes. Tā ir brīnišķīga iespēja dalīties pieredzē un radošos meklējumos jaunajiem un jau slavas virsotnes sasniegušajiem mūziķiem ,bet festivāla apmeklētājiem gūt baudījumu dvēselei un garam."

Koncerti "Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla" ietvaros:

27. jūlijā plkst. 19:00 Lielsalacas luterāņu baznīcā notiks festivāla atklāšanas koncerts. Kontrtenors Sergejs Jēgers dziedās J.Lūsēna un Aspazijas koncertprogrammā "Tas vārds". Piedālīsies Jānis Lūsēns, Ieva Šablovska, Marita Bērziņa, Jānis Lūsēns juniors, Kristaps Karps.

28. jūlijā plkst. 16:00 Salacgrīvas kultūras namā. Meistarklašu pedagogu koncerts.

Plkst.19:00 Lielsalacas luterāņu baznīcā uzstāsies David Pia /Šveice/ - čells. Piedalīsies Tatjana Fedosejeva un Aleksejs Lundins.

29. jūlijā plkst.16:00 Lielsalacas luterāņu baznīcā uzstāsies Kristīne Adamaite - ērģeles, Ilze Kirsanova un Ilze Pence – vijoles.

Plkst. 18:00 Salacgrīvas kultūras namā uzstāsies Ayako Tanabe /Japāna/ - vijole, Tatjana Fedosejeva - klavieres.

30. jūlijā plkst. 18:00 Ainažu Jūrskolas muzejā uzstāsies Aleksejs Lundins - vijole, Ņikita Vlasovs - akordeons, Kārlis Vanags - saksofons, Sergejs Savrovs - alts, Ivars Bezprozvanovs - čells.

31.jūlijā plkst. 18:00 Lielsalacas luterāņu baznīcā uzstāsies Vilhelmas Cepinskis /Lietuva/ - vijole, Sergejus Krinicinas /Lietuva/ - ģitāra.

1. augustā plkst. 16:00 Barona Minhauzena muižā notiks koncerts "Dzeja un mūzika".

2. augustā plkst. 19:00 Lielsalacas luterāņu baznīcā notiks meistarklašu pedagogu koncerts.

3. augustā plkst. 18:00 Salacgrīvas kultūras namā notiks meistarklašu audzēkņu koncerts.

4. augustā plkst. 14:00 Salacgrīvas katoļu baznīcā koncertēs Bjarke Mogensen /Dānija/ - akordeons

Plkst. 21:00 Kapteiņu ostā uz peldošās skatuves notiks festivāla Gala koncerts. Piedalīsies Sergejs Jēgers, Aleksejs Lundins, Mari-Liis Uibo, un citi festivāla dalībnieki.

Biļetes uz festivāla koncertiem "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā, www.bilesuparadize.lv un koncertu norises vietās.

Papildu informācija:
Salacgrīvas TIC tel. +371 64041254,
Salacgrīvas kultūras nams tel. + 371 64041458
www.salacgriva.lv

Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivālu trešo gadu organizē Salacgrīvas novada dome sadarbībā ar "Apvienība Ars Nova".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV