Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Rīgā koncertēs Kaja Millera kamerkoris no Štutgartes

EasyGet.lv, 31.07.2012. 17:17

3. augustā Rīgā koncertēs pasaules klases kamerkoris no Vācijas. Diriģents un klavieru maestro Kajs Millers (Kai Mueller) Baltijas koncertturnejas ietvaros piedāvā 20.gadsimta klasikas programmu pamīšus ar saksofona solo, informē Gatis Blunavs.

Kajs Millers, 41 gadu vecs kordiriģents un pianists, vada vienu no labākajiem vācu kamerkoriem, kā arī gandrīz 40 citus korus un to apvienības. Jau 1995.gadā Millera dziesma "Carmina Burana" tika atzīta par labāko, kas jebkad izpildīta Štutgartes Mūzikas hallē.

Kaja Millera kamerkorī (Kammerchor "Kai Mueller") apvienojušies 250 dziedātāji, orķestra mākslinieki un solomūziķi. Rīgas koncertā piedalīsies 34 dziedātāji un mūziķi.

Millera kamerkoris regulāri kļūst par starptautisku festivālu laureātu, starp tā koncertu programmām ir "Elias" 2001.gadā, "Music was my first love" 2004.gadā, "Paulus" 2008.gadā un augstu vērtētā "Opern Gala II" 2011.gadā. Millera vadībā kamerkoris ik gadu piedalās Štutgartē iestudētajos mūziklos, no "Jesus Christ Superstar" 1997.gadā līdz "Cabaret" 2003.gadā un "Preventers" 2011.gadā. Līdz ar klasiskiem kora skaņdarbiem kamerkorim nav sveša arī popmūzika, gospeli un eksperimentālā mūzika.

Komcerta programmā ir iekļauti Edvarda Grīga "Varen" un "Ave maris stella", Paula Hindemita, Antona Bruknera un Fēliksa Mendelsona-Bartoldi skaņdarbi, kā arī Pētera Šindlera "Mese džezā".

Saksofonu spēlēs solo virtuozs Olivers Kits (Oliver Kitt).

Koncerts notiek piektdien, 3.augustā, Sv.Jāņa baznīcā, sākums plkst.18:00. Ieeja koncertā - bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV