Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Izmaiņas operas „Traviata" iestudējuma dalībnieku sastāvā

EasyGet.lv, 03.08.2012. 11:10

Divu solistu - Maijas Kovaļevskas un Pāvela Breslika - pēkšņu veselības problēmu dēļ mainīti Violetas un Alfredo lomu atveidotāji Džuzepes Verdi operas "Traviata" iestudējumā Ventspilī, informē teātra nama "Jūras vārti" pārstāvji.

Siguldas Opermūzikas svētku organizators Dainis Kalns norāda, ka operas pasaulē dziedātājiem tā mēdz gadīties visai bieži. Neformālās sarunās tika pausts viedoklis, ka pasaules atzinību guvušās dziedātājas Maijas Kovaļevskas balssaites negatīvi ietekmējis Latvijas vēsais un mitrais gaiss. Tomēr klausītāji nebūs vīlušies, jo viņam izdevies sagādāt līdzvērtīgus interpretus - izcilo krievu soprānu Viktoriju Jastrebovu un Opermūzikas svētku publikai jau labi pazīstamo Krievijas tenoru Jevgēņiju Akimovu, kurš pagājušajā vasarā gan Siguldā, gan Ventspilī sajūsmināja publiku Ļenska lomā P. Čaikovska operā "Jevgeņijs Oņegins".

Viktorija Jastrebova ir izcils krievu soprāns, kuru britu laikraksts The Times nodēvējis par iespējamo «jauno Ņetrebko», prognozējot jaunajai, talantīgajai māksliniecei pasaulslavenās Krievijas operdīvas Annas Ņetrebko galvu reibinošo karjeru. Viktorija Jastrebova kopš 2008. gada ir Sanktpēterburgas Marijas teātra zvaigzne un iemīļota skatuves partnere šī teātra mākslinieciskajam vadītājam, leģendārajam diriģentam Valērijam Gergijevam, kā arī pieprasīta soliste Eiropā un ASV. 2009./2010. gada sezonā viņa debitēja Londonas Karaliskajā operā Oksanas lomā Pētera Čaikovska operā "Čerevički". Tam sekoja debija Milānas operteātrī La Scala, un kopš tā laika soliste redzama un dzirdama, izpildot dažādas operu un koncertu partijas Krievijā, Lielbritānijā, Vācijā, Itālijā, Francijā, Spānijā, Šveicē, Austrijā, Nīderlandē, Somijā, Izraēlā, Japānā un ASV.

Cena: Ls 15.00, 20.00, 30.00. Biļetes nopērkamas t/n "Jūras vārti" kasē. Lai iegūtu informāciju par biļešu tirdzniecību, sazinieties ar t/n "Jūras vārti" kasi, tālr. 636 24272.

Jau vēstīts, ka XX Starptautiskajos Siguldas Opermūzikas svētkos, kas šogad notiek no 3. līdz 5. augustam, uzstāsies vairāki labākie pasaules solisti, taču slimības dēļ tajos nepiedalīsies operdziedātāji Maija Kovaļevska un Pāvels Bresliks.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV