Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

VIA Baltica atklāj Baltijas ceļam veltītu foto izstādi

EasyGet.lv, 03.08.2012. 11:30

1. augustā Liepājas muzeja filiālē „Liepāja okupāciju režīmos" notika preses konference, kurā interesenti tika iepazīstināti ar festivāla VIA Baltica aktualitātēm. Konferences laikā svinīgi tika atklāta arī ceļojošā foto izstāde „Baltijas ceļš, kas iekustināja pasauli", informē VIA Cultura sabiedrisko attiecību asistente Andra Jurgelāne.
VIA Baltica atklāj Baltijas ceļam veltītu foto izstādi

Izstādes atklāšanā piedalījās LR Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Evelīna Melbārdze, kura atzina, ka izstāde līdz Latvijai parasti nenonāk, jo tā domāta ārvalstu publikai. Sākotnēji tās tapšanas mērķis bija pavēstīt pasaulei par unikālo vēsturisko akciju Baltijas ceļš, taču šodien tā kalpo arī kā stāsts pašiem latviešiem, kas šo notikumu nav piedzīvojuši. Savukārt Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna izcēla izstādes nozīmi tādā kontekstā, ka tā neļauj aizmirst Baltijas vienotību un kopīgās saknes. „Ir interesanti ieraudzīt, kādi esam šodien, kāda ir mūsu kultūra un kas jauns ir tapis Lietuvā, Igaunijā un Latvijā," šodienas perspektīvu uzsvēra L. Vīksna.

Izstādes atklāšanas pasākumu apmeklēja arī Liepājas pilsētas Domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde, kura savā uzrunā sacīja, ka pastāv nepieciešamība Baltijas valstīm būt vienotām un saliedētām un cīnīties par vienotiem mērķiem. S. Golde arī pieminēja, ka tā ir bijusi liela privilēģija piedzīvot šādus izšķirošus un vēsturiskus notikumus, un novēlēja, lai izstāde ļautu atdzimt tām sajutām, kādas valdīja Baltijas ceļa laikā. „Liekas, ka tas bija pavisam nesen, bet pa šo laiku ir izaugusi vesela paaudze", teica S. Golde.

Izstāde „Baltijas ceļš, kas iekustināja pasauli" ir atvērta katru dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00 Liepājas muzeja filiālē „Liepāja okupāciju režīmos" K. Ukstiņa ielā 7/9. Ieeja – bez maksas. Festivāls VIA Baltica aicina izstādes apmeklētājus dalīties ar savām sajūtām par šo vēsturisko notikumu īpašā Iedvesmas burtnīcā, kas ir pieejama izstādes telpā.

Festivāls VIA Baltica, kas šogad notiek no 10. līdz 23. augustam, klausītājiem piedāvās septiņus brīnišķīgus koncertus, kuros izcili mūziķi no tuvākām un tālākām kaimiņu valstīm radīs savu izjūtu par Baltijas vienotību, piedāvājot koncertprogrammas dažādos mūzikas žanros. Būs pārstāvēta gan klasika, gan romantisms, neizpaliks arī 20. gadsimta mūzika un eksperimentāli pārsteigumi.

VIA Baltica programma:

10. aug., plkst. 18.00; Hika zāle, Promenade Hotel
Atklāšanas koncerts
Šarmantais trio Aina Kalnciema /klavesīns/, Dita Krenberga /flauta/ un Inga Sunepa /čells/ aizraujošā veidā savā programmā pārstāvēs visas trīs Baltijas valstis.

15. aug., plkst. 19.00; Liepājas Latviešu biedrības nams
Sveiciens jubilejās
Ar asprātīgu humora dzirksti Pēteri Plakidi un Jozefu Haidnu jubilejās sveiks AKE trio – Arvīds Zvagulis /vijole/, Kārlis Klotiņš /čells/ un Edgars Raginskis /klavieres/.

16. aug., plkst. 19.00; Hika zāle, Promenade hotel
Klasika igauņu gaumē
Pazīstamie ziemeļu kaimiņi Oksana Siņkova /flauta/, Sigrida Kulmane /vijole/ un pianists Marko Martins piedāvā savu skatījumu uz Sensānsu, Verdi, Šūbertu, Rahmaņinovu u.c.

17. aug., plkst. 19.00; Hika zāle, Promenade hotel
Aureum Tempus Ensemble
Izcili mūziķi no Krievijas, Latvijas un Vācijas Maksims Novikovs /alts/, Eva Bindere /vijole/, Endijs Mailss /klarnete/, Anastasija Drančuka /klavieres/ apvienojušies, lai kamermūzikā meklētu nezināmo un skaisto. Liepājā - Bruhs, Pjacolla, Bartoks, Karmanovs.

18. aug., Liepājas Latviešu biedrības nams
Mūzikas nodarbības bērniem un vecākiem kopā ar Yamaha mūzikas skolu
11.00 bērniem no 4. mēn. līdz 1 gada vecumam
12.00 no 1 – 2 g. vecumam
13.00 no 2 – 4 g.vecumam
Pieteikties: viacultura.lv@gmail.com vai pa tālr.: 26399116

18. aug., plkst. 19.00; Hika zāle, Promenade hotel
Kurzemes skaņas
Pianiste Agnese Egliņa kopā ar Kurland Quintet - Reinis Lapa /flauta/, Mārtiņš Zālīte /oboja/, Kārlis Catlaks /klarnete/, Artis Zēns /fagots/, Ingus Novicāns /mežrags/ vedīs muzikālā ceļojuma cauri Kurzemei atskaņojot Kurzemes komponistu darbus.

19. aug., plkst. 19.00; Hika zāle, Promenade hotel
Sonāšu vakars
Elegantais duets Kristīne Grifina /klavieres/ un Ilze Zariņa /vijole/ aicina klausīties pārbaudītas vērtības - Mocartu, Bēthovenu un Grīgu.

23. aug., plkst. 15.00; Liepājas Latviešu biedrības nams
Sarunas ar mūzikas vēsturnieku A.Klotiņu par mūzikas dzīvi Liepājā
Mūzikas vēsturnieks Arnolds Klotinš stāstīs par bagātīgo un maz zināmo Liepājas mūzkas dzīvi okupācijas laikā no 1940. – 1945. gadam.

23. aug., plkst. 19.00; Hika zāle, Promenade hotel
Noslēguma koncerts
Vēsturiskā Baltijas ceļa gadadienu atcerēties aicina klausītāju iemīļotais Sinfonietta Rīga stīgu kvartets un Ints Dālderis /klarnete/. Programmā - Grīnups, Zemzaris, Perts, Valančiute, Mocarts.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv, to cena ir, sākot no 3 latiem. Koncertam tuvojoties, biļešu cena pieaugs. Iegādājoties abonementu, vienu koncertu apmeklē bez maksas. Ar festivāla jaunumiem iespējams iepazīties organizācijas VIA Cultura mājas lapā un twitter.com/via_baltica, kā arī sociālajos portālos draugiem.lv un facebook.com.

Foto: Ceļojošās foto izstādes „Baltijas ceļš, kas iekustināja pasauli" atklāšana Liepājas muzeja filiālē „Liepāja okupāciju režīmos". Foto (c) E.Freija

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV