Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Staicelē notiks ritmiskās mūzikas festivāls un meistarklases

EasyGet.lv, 07.08.2012. 12:18

No 9. līdz 11. augustam Staicelē notiks Ritmiskās mūzikas festivāls un meistarklases „Spožā Nots 2012", informē Kārlis Vanags.

Festivāla laikā jaunajiem mūziķiem būs iespēja piedalīties meistarklasēs pie pasniedzējiem no Zviedrijas, Latvijas un Brazīlijas – Lasse Lindgren (Zviedrija, pūšamie instrumenti), Tiago Loei (Brazīlija, perkusijas), Ritvars Garoza (Latvija, taustiņinstrumenti), Matīs Akurāters (Latvija, perkusijas), savukārt ansambļa spēli varēs apgūt Kārļa Vanaga un Renāra Lāča vadībā.

Lai pieteiktos meistarklasēm, ir jāaizpilda pieteikuma anketa, kuru var meklēt http://cjbb.lv/meistarklases-2/. Dalības maksa Ls 20,- (meistarklases, gultas vieta un ēdināšana 3x dienā).

Festivāls trīs vakarus plkst. 19:00 piedāvās muzikālo programmu uz Festivāla skatuves Salacas upes krastā pie „Vidzemes Jaunatnes futbola centra" – 09.08. 3stick (Dāvis Jurka /saksofons/, Toms Poišs /bass/, Rūdolfs Dankfelds /bungas/); 10.08. Viktors Ritovs /taustiņinstrumenti/, Edvīns Ozols /bass/, Artis Orubs /bungas/ un 11.08. RM5 (Raimonds Macats /harmonika, taustiņinstrumenti/, Juris Kristons /taustiņinstrumenti/, Kārlis Vanags /saksofoni, EWI/, Oskars Sproģis /bass/, Artis Orubs /bungas/). Pēc katra vakara koncerta norisināsies arī Jam Session.

11. augustā plkst. 15:00 Staiceles kultūras namā (Lielā iela 7) meistarklašu dalībnieki sniegs koncertu.

Nelabvēlīgu laikapstākļu ietekmē koncerti pie Salacas upes var tikt pārcelti uz Kultūras namu.

Festivālu organizē ritmiskās mūzikas biedrība „City Jazz Riga" sadarbībā ar Staiceles mūzikas un mākslas skolu un Vidzemes jaunatnes futbola centru.

2010. gada 1. martā dibinātās biedrības "Ritmiskās mūzikas biedrība City Jazz Riga" pamatuzdevums ir veicināt Latvijas ritmiskās mūzikas attīstību Latvijā un ārvalstīs, sekmēt Latvijas ritmiskās mūzikas mūziķu radošo darbību, veicināt un atbalstīt Biedrības biedru tālākizglītību, kā arī veicināt Latvijas un ārvalstu mūziķu savstarpējo komunikāciju un pieredzes apmaiņu. Biedrībā ietilpst profesionāļu bigbends Kārļa Vanaga City Jazz Big Band, Jauniešu bigbends/apmācības sistēma - City Jazz Youth Band, Bērnu džeza orķestris/apmācības sistēma – City Jazz Junior Band un džeza kvintets Silvesteri Orkesteri.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV