Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Rīgā koncertu sniegs pianists Reinis Zariņš

EasyGet.lv, 09.08.2012. 10:48

Svētdien, 12. augustā, plkst. 13.30 Rīgas Mateja baznīcā, Matīsa ielā 50b, koncertu sniegs starptautiski pazīstamais pianists, Lielās Mūzikas balvas 2011 ieguvējs Reinis Zariņš, informē Māris Dravnieks. Koncerta programmā iekļauti V.A.Mocarta, R.Šūmaņa, B.Britena un citu komponistu skaņdarbi.
Rīgā koncertu sniegs pianists Reinis Zariņš

Šī ir iespēja dzirdēt talantīgo latviešu klavierspēles meistaru Reini Zariņu dzimtajā Rīgā. Ieeja koncertā ir par ziedojumiem māksliniekam.

Reinis Zariņš ir pazīstams kā solo mākslinieks un kamermūziķis, kurš regulāri sadarbojas ar orķestriem Baltijas valstīs, Nīderlandē, Lielbritānijā, Vācijā, Ukrainā, Krievijā un ASV. Pianists ar izcilību ir absolvējis Jāzepa Mediņa mūzikas skolu, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu, Jēlas Universitātes mūzikas skolu ASV un Londonas Karalisko Mūzikas akadēmiju. R.Zariņš ir vienpadsmit starptautisku pianistu konkursu laureāts, koncertējis Eiropā, ASV un nesen arī Dienvidāfrikā, kur muzicējis tādās izcilās koncertzālēs kā Amsterdamas Concertgebouw, Kārnegi un Steinveja zāles Ņujorkā, Londonas Vigmora zāle un Glazunova zāle Sanktpēterburgā. 2012.gadā Reinis Zariņš par izcilu interpretāciju tika apbalvots ar Lielo Mūzikas balvu. Pašlaik pianists kopā ar ģimeni dzīvo Londonā.

Foto: Pianists Reinis Zariņš. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV