Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Lietuvā piecpadsmito reizi notiks Baltijas post-folk festivāls „Mėnuo Juodaragis"

EasyGet.lv, 10.08.2012. 09:18

Brīvdabas festivāls, kas iepazīstina ar dažādu mūziku uz vairākām skatuvēm, kā arī ar mūsdienu tautas un pagānu kultūru, notiks vasaras pēdējā nedēļas nogalē – 24. - 26. augustā, uz Zarasai ezera salas, Lietuvas ziemeļaustrumos.
Lietuvā piecpadsmito reizi notiks Baltijas post-folk festivāls „Mėnuo Juodaragis"

"Menuo Juodaragis" jeb "Melnragu mēness" jau kopš pirmsākumiem piedāvā plašu muzikālo klāstu no visdažādākajiem žanriem un valstīm, kurus iedvesmojusi foklora. Festivāls paredzēts plašai publikai arī vecuma ziņā - ir padomāts par daudzveidīgām izklaidēm un aktivitātēm visām vecuma grupām.

MJR 2012 piedāvās daudzus oriģinālus ansambļus un māksliniekus ar dažādu izcelsmi un stiliem - no autentiskas folkloras līdz neofolkam, no darkwave līdz avangardam, no elektronikas līdz metālam.

Šogad festivāla tematika ir putni - no leģendām un totēmiem līdz folkloras simboliem.

Šīgada festivāla papildinājums – Lietuvas aviācijas vēsture un gaisa balonu sacensības (gaisa balonu piloti sola iespaidīgu nakts izrādi no gaismām un mūzikas) .

Festivālā uzstāsies Dakha Bakha (Ukraina), Ataraxia (Itālija), Alina Orlova (Lietuva), Cruachan (Īrija) , Tharaphita (Igaunija), Theodor Bastard (Krievija), Troum (Vācija), Larrnakh (Ungārija), Hati (Polija), Svjata Vatra (Igaunija/Ukraina), Žalvarinis, Donis, Kūlgrinda un daudzi citi. Latviju festivālā pārstāvēs etno ska grupa Vējam Kabatā.

„Mėnuo Juodaragis" ir daudz vairāk nekā tikai mūzika – plašā festivāla programma piedāvās ekskluzīvas un pamatīgas lekcijas, darbnīcas, tradicionālos rituālus, mākslas izstādes, dažādus radošos un ekoloģiskos projektus, patīkamu filmu izlasi, pārgājienus, sporta aktivitātes, tautu dejas, sporta sacensības un dejas cauru dienu un nakti.

Atdzīvinot vecās tradīcijas un parādot jauno mūsdienu baltu kultūru, MJR festivāls apbur apmeklētājus ar seno amatu darbnīcu laukumu un daudzām labi aizmirstām tradīcijām. "Esat laipni aicināti izbaudīt radošos projektus, labu alu, draudzīgu gaisotni, apburošas pļavas, birzis, ugunskurus, koka apmetnes un Zarasas ezera atspirdzinošos, tīros ūdeņus..." aicina festivāla rīkotāji.

 

Vairāk informācijas par festivālu, tā leģendu, saturu un biļešu cenām festivāla mājaslapā: http://www.mjr.lt

Foto: Festivāla „Mėnuo Juodaragis" simboli. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV