Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Skaņu Mežā 2012 uzstāsies Forest Swords

EasyGet.lv, 10.08.2012. 12:07

Nepieradinātās mūzikas festivālā Skaņu Mežs uzstāsies neparastais Forest Swords, kas līdz šim guvis ievērību kā viena cilvēka projekts no Viralas, Liverpūlas. Koncerts notiks 11. oktobrī kinoteātrī Splendid Palace, informē festivāla pārstāvis Viestarts Gailītis.
Skaņu Mežā 2012 uzstāsies Forest Swords

Projekta mūziku raksturo poētiskas atbalsis no Viralas upju, krastu un mežu ainavām, kā arī atsauces uz šīs pilsētas apskaužamo popmūzikas vēsturi. Forest Swords uzstāšanās Splendid Palace nav nejauša – vieta ir izvēlēta projekta kinematogrāfiskās dimensijas dēļ. Miglaini grūvi Forest Swords mūzikā jaucas ar vienkāršiem, minimālistiskiem hip-hopa un r'n'b ietekmētiem bītiem un izteiksmīgu melodiju uzplaiksnījumiem, kas kopā veido atmosfērisku netradicionālas mūzikas valodu, kas šķietami radīta, lai klausītāja prātā ģenerētu sirreālas kino ainas. Muzikālais rezultāts ir organisks un vienreizējs skanējums, kurā vienaikus ir iespējams saklausīt ietekmes no Massive Attack klaustrofobiskās semplošanas, King Tubby sviedrainā dub un Enjo Morikones episkajām ģitāras partijām. Laikraksts The Guardian visai precīzi raksturo Forest Swords mūziku, norādot, ka tā "balansē starp digitālu draudīgumu un organisku siltumu".

Projekta debijas izdevums, minialbums ''Dagger Paths'' tika izdots 2010. gadā un ietekmīgais kritikas portāls pitchfork.com to nosauca par vienu no gada piecdesmit labākajiem ierakstiem, kam piekrita arī izdevumi The Wire un NME. Atzinība tika gūta arī citu mākslinieku vidū, kā rezultātā Forest Swords tika lūgts remiksēt tādiem mūziķiem kā These New Puritans, Gold Panda un Burial. Šoruden Forest Swords piedāvās jaunu albumu. "Skaņu Meža" desmitās gadskārtas ietvaros Forest Swords uzstāsiesjaunajā versijā - paplašinātā sastāvā ar elektroniku, ģitāru un video.

Skaņu mežs ir dalībnieks Eiropas eksperimentālās mūzikas festivālu asociācijā European Cities of Advanced Sound. Šo tīklu atbalsta Eiropas Savienības programma Kultūra 2007-2013 un LR Kultūras ministrija. Festivāla galvenais komerciālais sponsors ir iRobot.

Biļetes uz Skaņu Mežu nopērkamas Biļešu servisā - www.bilesuserviss.lv. Trīs dienu abonements maksā 16 latus, atsevišķa vienas dienas biļete - 10 latus.

Informācija: www.skanumezs.lv

Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV