Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Kalvis Kalniņš sniegs solokoncertu

EasyGet.lv, 13.08.2012. 10:16

19. augustā plkst. 19.00 Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā, Kronvalda bulvārī 8 notiks jaunā vokālista Kalvja Kalniņa pirmo solokoncerts, informē kultūras biedrība „Baltais sapnis".
Kalvis Kalniņš sniegs solokoncertu

Programmā: P.Čaikovska Jeļecka ārija no op "Pīķa Dāma", Dona Žuāna serenāde, Samierināšanās, Lakstīgala, R.Vāgnera Volframa romance no op. "Tanheizers", M.Musorgska Trepaks no cikla "Nāves dziesmas un dejas", V.A.Mocarta Guljēmo ārija no op. "Tā dara visas", F.Šūberta Krauklis no cikla "Ziemas ceļš", Pēdējā cerība no cikla "Ziemas ceļš", Ilana Makarina atskaņos divas R. Šūmaņa miniatūras (Fantasiestücke op.12 "Aufschwung", "Grillen").

Koncertmeistare Ilana Makarina. Koncerta vadītāja JVLMA (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas) profesore Ilma Grauzdiņa. Koncerts veltīts Rihardam Vāgneram, gaidot dižā komponista 200. jubileju 2013. gadā.

„Šī sezona bijusi visradošākā. 23. janvārī Helsinkos sāku darbu pie Mocarta operas „Figaro kāzas". Opera bija jāiestudē trīs mēnešu laikā, taču, pateicoties laicīgi izpildītajam mājas darbam – individuāli iestudētajam mūzikas materiālam, tas nebija grūti. Mēģinājumu grafiks bija spraigs: trīs stundas rītos, trīs – vakaros. Darbs veicās ļoti labi. Gan diriģents un muzikālais vadītājs Markus Lehtinens (Markus Lehtinen), gan iestudējuma režisors Pjotrs Holodziņskis (Piotr Cholodzinski), mani iekļāva iestudējuma pirmajā sastāvā. Pirmizrāde notika 17. aprīlī. Nodziedāju sešas izrādes, kas guva atzinību Helsinku publikā.

Uzstājos arī ar Latvijas profesionāļiem. Piedalījos Bēthovena Do mažora mesas iestudējumā solistu kvartetā Sv. Jāņa baznīcā ar S.Kļavu pie diriģenta pults, Radio kori un „Sinfonietta Riga", Hendeļa oratorijā "Mesija" solistu kvartetā ar diriģentu A.Veismani, kamerkori „Ave Sol" un Liepājas simfonisko orķestri.

Pirmo reizi piedalījos Šūberta mūzikai veltītajā pasākumā gleznainajā Pārgaujas novada pērlē – Ungurmuižā.

Augusta beigās paredzēti divi Hendeļa mūzikas koncerti, kur atskaņosim viņa "Aleksandra svētkus" sadarbībā ar Elīnu Šimku un jauno igauņu diriģentu Risto Jostu (Risto Josts)," stāsta Kalvis Kalniņš par savu radošo veikumu.

Biļetes uz koncertu 19. augustā Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā var iegādāties „Biļešu paradīzes" kasēs

Foto: Kalvis Kalniņš - grāfs Almaviva V.A. Mocarta operā „Figaro kāzas". Foto no personiskā arhīva

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV