Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Cesvaines luterāņu baznīcā skanēs īpašs svētku koncerts

EasyGet.lv, 20.08.2012. 16:23

Kopš Cesvainē ir atsākušas skanēt atjaunotās A.Martina ērģeles, ir pagājuši desmit gadi. 25.augustā uz svētku koncertu "Vakara lūgšana" aicina ērģelniece Kristīne Adamaite, saksofonists Artis Sīmanis, operdziedātāja Ieva Parša. 

Koncerta programmā skanēs Ērika Ešenvalda, Henrika Mikolaja Gurecka, Pētera Vaska, Andreja Selicka oriģināldarbi ērģelēm, saksofonam un mecosoprānam. Ērika Ešenvalda skaņdarbs "Laudate Dominum", kurš arī tiks atskaņots Cesvainē - oriģinālskaņdarbs alta saksofonam un ērģelēm - slavinājums Visaugstākajam divdaļīgā kompozīcijā - gan gavilējošs, gan kā meditatīva apcere par cilvēka un Dieva attiecībām. Tādās pašās pārdomās ved arī Pētera Vaska "Vakara mūzika".

Kristīne Adamaite ir šobrīd viena no redzamākajām un spilgtākajām latviešu ērģelniecēm. Koncertējusi Krievijā, Zviedrijā, Vācijā, Itālijā, Austrijā, Austrālijā. Šobrīd pasniedzēja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Lutera akadēmijā un Jāz. Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā, ērģelniece Rīgas Sv. Pestītāja baznīcā. Mācījusies pie Larisas Bulavas - maģistra grāds ērģeļspēlē. Papildinājusi zināšanas Enshedes mūzikas augstskolā Nīderlandē.

Artis Sīmanis - J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors, Rīgas saksofonu kvarteta dibinātājs un vadītājs, festivāla "Saxophonia" autors un organizators. Absolvējis Pēterburgas konservatorijas prof. A.Boļšijanova saksofona klasi, ieguvis solista diplomu Dānijas Karaliskās Mūzikas akadēmijas prof. J.Boves saksofona klasē. Stažējies pie Ž.P.Baralioli Parīzē. Kā solist uzstājies kopā ar Latvijas Filharmonijas kamerorķestri, muzicējis Latvijas nacionālajā un Maskavas Filharmonijas simfoniskajā orķestrī, Latvijas radio un džeza orķestrī un P.Andersona grupā Arhīvs.

Ieva Parša ir latviešu operdziedātāja, mecosoprāns, kura specializējusies baroka un laikmetīgās mūzikas interpretācijās. Vokālo mākslu mācījusies pie Maijas Krīgenas. Par latviešu komponistu solo dziesmu un īpaši eksperimentālās vokālās lirikas pirmatskaņojumiem dziedātāja 2008.gadā saņēma Lielo mūzikas balvu.

Šis koncerts notiek sadarbībā ar SIA "Latvijas koncerti", kuras mērķis ir attīstīt valsts profesionālo koncertdzīvi, muzicējot arī Latvijas novados.

Tiksimies svētku koncertā Cesvaines ev. lut. baznīcā 25. augustā plkst.19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV