Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Noslēdzas Liepājas vasaras ērģeļmūzikas koncertcikls

EasyGet.lv, 22.08.2012. 09:13

Svētdien, 26. augustā, plkst. 18.00 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē ar jaunās ērģelnieces Lienes Andretas Kalnciemas uzstāšanos noslēgsies vasaras ērģeļmūzikas koncertcikls "Mūzika dievnamam".
Noslēdzas Liepājas vasaras ērģeļmūzikas koncertcikls

Ar Bukstehūdes, Svēlinka, Freskobaldi, Kerla un Merulo baroka laikmeta mūziku klausītājiem būs iespēja iztēloties, kā ērģeles skanēja 18.gs. beigās, kad ievērojamais ērģeļbūvētājs Konciuss bija pabeidzis pirmo ērģeļu pārbūvi. Tā laika ērģelnieks abats Foglers, atskaņojot 17.,18.gs. Mūziku, bija sajūsmā par intrumenta skanējumu. 21. gs. ērģelniece L.A.Kalnciema izvēlējusies programmu, kas klausītājiem atklās arī pa kādai mazāk zināmai senās mūzikas lappusei.

Liene Andreta Kalnciema (1982) klavierspēli studējusi J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā prof. Venta Zilberta klasē un Tallinas Mūzikas un Mākslas akadēmijā pie prof. Ivari Iljas, iegūstot profesionālo maģistra grādu mūzikā (2006). Paralēli mācījusies ērģeļspēli prof. Tālivalža Dekšņa klasē (2000-2006). 2011. gadā ieguvusi maģistra grādu Jāz. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā asoc. prof. Vitas Kalnciemas ērģeļklasē. 2010. gadā Liene Andreta Kalnciema piedalījusies Petra Ebena Starptautiskajā ērģelnieku konkursā Čehijā, kur ieguvusi Pirmo vietu un speciālbalvu par labāko P. Ebena darbu atskaņojumu. 2011. gada vasarā piedalījusies 16. Prāgas Starptautiskajā ērģeļmūzikas festivālā. Koncertējusi Igaunijā, Lietuvā, Vācijā, Čehijā, Somijā, Nīderlandē, Kanādā.

Šobrīd Liene Andreta Kalnciema ir Rīgas Mārtiņa evaņģēliski luteriskās baznīcas ērģelniece un mācībspēks Jāz. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Koncertciklu "Mūzika dievnamam" Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāles draudze ar Liepājas Kultūras pārvaldes un KKF atbalstu rīko otro gadu. No 3. jūnija līdz 26. augustam Liepājā uzstājušies 15 ērģelnieki no Latvijas, Lietuvas un Vācijas, atskaņojot 31 komponistu 66 skaņdarbus.

Ieeja koncertā svētdien, 26. augustā, plkst. 18.00 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē par ziedojumiem ērģeļu un dievnama restaurācijai.

Foto: Ērģelniece Liene Andreta Kalnciema. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV