Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Brass & Jazz projekta noslēguma koncertu varēs vērot tiešraidē

EasyGet.lv, 24.08.2012. 15:45

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) aicina mūzikas draugus apmeklēt projekta Brass & Jazz noslēguma koncertu, kas noritēs šovakar, 24. augustā, plkst. 18:00 JVLMA Lielajā zālē, informē JVLMA Rektorāta palīdze Jurita Krūma. Interesentiem būs pieejama video tiešraide, skatāma JVLMA mājā www.jvlma.lv.

Jau otro gadu vasaras nogalē Rīgā no 15. līdz 24. augustam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija sadarbībā ar ārvalstu partneraugstskolām aicina ikvienu pieredzēt akadēmiskās un džeza mūzikas sinerģiju, apmeklējot projekta Brass & Jazz koncertus un improvizācijas sesijas (jam session). Intensīvās programmas kodolu veidos pasniedzēji un studenti no 10 Eiropas valstīm.

Brass & Jazz ir Erasmus intensīvā programma ar mērķi nojaukt robežas starp akadēmiskās un džeza mūzikas studiju programmu, kuras nereti tiek savstarpēji nošķirtas. 2011.gadā pirmo reizi projekta koordinēšana tika uzticēta Latvijas Mūzikas akadēmijai, kas arī šogad piedāvās plašu programmu kā jaunajiem mūziķiem, tā mūzikas klausītājiem. Projektā iesaistītie pasniedzēji vadīs grupu un individuālās nodarbības, improvizācijas praksi, brass ansambļus un džeza kombo, studenti tiks aicināti piedalīties daudzskaitlīgā bigbendā, kā arī turpināsies sadarbība ar Rīgas pilsētas svētku organizatoriem.

"Kā liecina pieredze, visās mūzikas augstskolās, tāpat, kā pie mums, tiek paralēli mācītas klasiskās disciplīnas un džezs. Abas šīs studiju programmas darbojas paralēli, neveidojot saskarsmes punktus. Tomēr džezā izmanto tās pašas trompetes, trombonus un citus klasiskās mūzikas instrumentus. Erasmus apmaiņas ietvaros, fakultatīvi izvēloties apgūt džeza disciplīnas, studenti nereti saprot - lai gan instrumenti ir tie paši, džeza spēlē būtiski atšķiras no klasikas, savukārt spēja improvizēt ir ilgu treniņu rezultāts. Tādēļ nolēmām eksperimentālā veidā apvienot abu stilu mūziķus vienā projektā," - par projekta ierosmi vēsta projekta koordinatore Latvijā JVLMA asociētā profesore Maija Sīpola.

Lai īstenotu projekta ieceri, šogad ar vieslekcijām un meistarklasēm, dalību koncertos un improvizācijas sesijās piedalās - Tonnie Kievits (trompete), Pavel Shcherbakov (trombons) un Tilmar Junius (džeza klavieres) no Cvolles, Olivier Darbellay (mežrags, Lucerna), Michael Lind (tuba, Stokholma), Enzo Filippetti (saksofons, Roma), Nadine Nix (džeza vokāls) un Ron van Stratum (džeza sitaminstrumenti) no Māstrihtas, Stefan Lievestro (džeza kontrabass, Roterdama), Liudas Mockunas (džeza saksofons) un Linas Rimša (džeza kompozīcija) no Viļņas, Teet Raik (džeza trompete, ģitāra, bigbends) un Taavo Remmel (džeza kontrabass) no Tallinas, Patrick Krysatis (Aleksandra tehnika, Luksemburga), kā arī pašmāju pasniedzēji - Jānis Retenais (tuba), Arvydas Kazlauskas (saksofons), Indriķis Veitners (džeza saksofons) un Madars Kalniņš (džeza klavieres).

Projekta partneru godā - ArtEZ Mākslu Institūts (Arnhemas, Enšedes un Cvolles Konservatorijas), Roterdamas Džeza akadēmija, Māstrihtas Mūzikas akadēmija, Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmija, Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmija, kā arī Stokholmas Karaliskā mūzikas koledža, Lucernas Mūzikas augstskola, St. Cecilia Konservatorija Romā un Luksemburgas Konservatorija.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV