Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Centrāltirgū notiks starptautiska audiovizuāla koncertprogramma

EasyGet.lv, 03.09.2012. 09:39

Sestdien, 8. septembrī, Centrāltirgus Sakņu paviljonā mūsdienu kultūras forumā „Baltā nakts" tiks īstenota starptautiska audiovizuālā koncertprogramma „Videogrāfija VII-Space Texture VI", kas idejiski ir turpinājums iepriekšējo gadu foruma „Baltā nakts" pasākumam „Videogrāfija", informē Latvijas Universitātes Preses centrs.
Centrāltirgū notiks starptautiska audiovizuāla koncertprogramma

„Videogrāfija VII-Space Texture VI" atbilstoši šī gada kultūras foruma „Baltā nakts" devīzei „Uz paplātes" piedāvā izsmalcinātu daudzveidīgās, laikmetīgās skaņu un vizuālās pasaules priekšnesumus un manifestu no Meksikas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas. Norises laiks 8. septembrī no plkst. 21.00.

Programmā: MURCOF (Meksika), Arturas Bumšteinas (Lietuva), Joel Tammik (Igaunija) un Latvijas mākslinieki KODEK un Mahi Bukimi un vairāki video performatori.

MURCOF (Meksika) - mūziķa Fernando Koronas projekts, tā ietvaros precīzi komponēta un producētā mūzika, kas ietver jaunākās tendences mūsdienu elektroniskajā un akadēmiskajā instrumentālajā mūzikā. Fernando izmanto īpaši ierakstītas vijoles, kontrabasa, čella un pūšamo instrumentu partijas. Skanējuma ziņā Murcof apzīmē kā mūsdienu akadēmisko neo-klasiku. Vairāk: www.murcof.com.

Arturas Bumšteinas (Lietuva) – komponists, skaņu mākslinieks, eksperimentālās, improvizācijas un elektroakustiskās mūzikas skatuves pārstāvis. Izdoti vairāk nekā 20 ieraksti. Vairāk: http://bumsteinas.bandcamp.com.

Joel Tammik (EE) - ambientās, elektroniskās skaņas mākslinieks un fotogrāfs, daudzu muzikālo projektu līdzautors. Vairāk: http://joeltammik.com.

Mahi Bukimi ir ambientās un eksperimentālās elektronikas solo mākslinieks, kura muzikālais priekšnesums rada mierīgu, pārdomas rosinošu noskaņu ar gluži vai hipnotisku iedarbību. Vairāk www.myspace.com/mahibukimi. Savukārt Imanta Dekšņa projekts KODEK pārstāv ekstrēmāko un ekscentriskāko Latvijas ritmiskās mūzikas skatuvi. Vairāk http://4444.debilas.net.

Visu mūziķu uzstāšanās tiks papildinātas ar oriģinālām video instalācijām.

Akcentējot projekta norises vietu, jāatzīmē, ka Ķeizariskās Vācijas armijas laikā esošie centrāltirgus tirgus paviljoni kalpoja milzu cepelīnu (dirižabļu) novietnei, kas sākotnēji tika uzcelti Kurzemes pilsētiņā Vaiņodē. Pēc Pirmā pasaules kara Rīgas pilsēta, izšķiroties par Centrāltirgus būvniecību, valsts rīkotā izsolē iegādājās cepelīnu angārus, kas pēc pārvešanas uz Rīgu, pārtapa par modernākajiem tirgus paviljoniem tā laika Eiropā. Kādreiz dirižabļu noliktava, vēlāk moderna un plaša tirgus halle, bet foruma „Baltā nakts" laikā to pārņems eksperimentālas skaņas, krāsas, vizualizācijas un mūzika. Vienlaicīgi ar „Videogrāfija VII-Space Texture VI" norisināsies nebijusi akcija – tikai šajā naktī Sakņu paviljonā norisināsies nakts tirdzniecība un apmeklētāji varēs iegādāties kādu svaigu vai marinētu augli un dārzeni, uzbeku tradicionālo plāceni, izlejamo spāņu un itāļu vīnu vai kafiju un daudzas citus kārumus, kas līdz šim bijuši pieejami tikai dienas laikā.

Līdztekus iepriekš minētājiem pasākumiem foruma „Baltā nakts" ietvaros Centrāltirgus Sakņu paviljonā norisināsies FRESH Art projekts „Dzērvenes aizlido". Projekta ietvaros Sakņu paviljonā taps ogu kolāža, kas ar video projektora palīdzību tiks projicēta uz Centrāltirgus paviljona sienas vakara garumā. Performances laikā mākslinieki aicina meklēt un sniegt personisku atbildi uz jautājumu – "Māksla ir radīšanas process vai māksla ir galarezultāts? Kas sniedz lielāku baudu? "

Plašāka informācija: http://ej.uz/spacetexture.

Projektu īsteno Latvijas Universitātes Radio NABA un Rīgas Centrāltirgus.

Foto: Arturas Bumšteinas. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV