Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Valdis Ābols aicina uz autorvakaru

EasyGet.lv, 13.09.2012. 10:16

17. septembrī 19:00 Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā, Baznīcas ielā 30, dzejasdienu ietvaros uz savu autorvakaru aicina Valdis Ābols, kura dziedātās dziesmas ar paša vārdiem un melodijām jau pirmsatmodas gados skanējušas gan folkmūzikas festivālos, gan Vides aizsardzības kluba pasākumos, gan folkgrupas „Akcents" repertuārā. Gaidāma arī grupas „Akcents" vijolniece Anda Beitāne.

Valda Ābola dziesmu tekstiem raksturīgs realitātes tvērums tiešā trāpījumā, neērto patiesību izdziedāšana uzsvērti vienkāršos vārdos, ar bērna redzīgumu un pieaugušā drosmi neklusēt. Iespējams, laiks ir apmetis kūleni, un pirmsatmodas laika sociāli aktīvo tekstu elektrizētais lādiņš atkal aktuāls un nepieciešams arī šodien. Un tikpat nepieciešami un no jauna izdziedami arī eksistenciālie un mūžīgie jautājumi, ja tos uzdod ar profesionāla žurnālista patiesības noskaidrošanas kāri un pieredzējuša mūziķa izsmalcinātību.

Valdis Ābols dzimis 19.03.1960. Dundagā. 1982. gadā kopā ar komponistu Juri Vilcānu (1956-1997) izveidoja folkgrupu „Akcents" (1982-1992), kas bija cieši saistīta ar Vides aizsardzības klubu (VAK), daudzi koncerti notika pēc vides sakopšanas talkām un vairāku dziesmu teksta autors ir VAK prezidents dzejnieks Arvīds Ulme. Grupa darbojās Jura Vilcāna (mūzika, balss, ģitāra) vadībā, tajā muzicēja arī Indra Karlsone (balss), Valdis Ābols (vārdi, mūzika, balss, ģitāra) un Anda Beitāne (balss, vijole). Publiski grupas „Akcents" dziesmas nav dziedātas 20 gadus.

Pēc pasākuma neliela parunāšanās pie tējas vai kafijas krūzēm, priecāsimies arī par līdzatnestiem gardumiem.

Ieeja - bez maksas, ziedojumi brīvprātīgi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV