Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Rīgas Vecajā sv. Ģertrūdes baznīcā notiks ērģeļu un vokālās mūzikas koncerts

EasyGet.lv, 21.09.2012. 13:29

10. novembrī plkst. 18.00 Rīgas Vecajā sv. Ģertrūdes baznīcā notiks garīgās mūzikas koncerts "Cantabo Domino", kurā piedalīsies „Classic Duet" – dziedātājas - soprāns Larisa Ļutjko, mecosoprāns Gaļina Poļakova un viens no labākajiem latviešu ērģelniekiem – Aivars Kalējs.

Koncerta programmā iekļauti Baroka laika komponistu skaņdarbi, kā arī I. S. Baha, A. Vivaldi un F. Mendelsona, Dž. Rossini, S. Franka, A. Kalēja mūzika.

„Classic duet" vairāk nekā 10 gadu laikā veiksmīgi uzstājies lielākajās Rīgas zālēs, Latvijas pilsētās, Berlīnes un Minhenes filharmonijas, Dānijas koncertzālēs, kā arī Pleskavā, Sanktpēterburgā, Maskavā, Lietuva. Dueta repertuārā ietilpst pasaules klasiskas skaņdarbi, vecās romances, čigānu un krievu tautasdziesmas, operešu un mūziklu fragmenti. Dziedātāju profesionālā meistarība, intonācijas gludums, izpildījuma sirsnīgums vienmēr rod atzinību dažādu vecumu un tautību klausītājos.

Rīgas „Classic Duet" turpina krievu ansabļa dziedāšanas vokālās skolas tradīcijas, kuras uzsāka slavenais krievu dziedātājs Pāvels Lisicians. Mašu Ruzannas un Karinas Lisicianas duets bija plaši pazīstams PSRS un ārzemēs 20. gs. 70.-80. gados.

Koncertā 10. novembrī dziedātāju priekšnesumā skanēs garīgā un baroka laikmeta vokālā mūzika duetam un solo.

Komponists un ērģelnieks Aivars Kalējs ir dzimis Rīgā mākslinieka ģimenē. Astoņpadsmit gadu vecumā sācis spēlēt ērģeles. 1969. gadā iestājies LVK. Absolvējis Ādolfa Skultes kompozīcijas klasi (1974) un Nikolaja Vanadziņa ērģeļklasi (1977). Koncertējis gandrīz visās Eiropas valstīs, ASV, Kanādā un Japānā. Piedalījies starptautiskos ērģeļmūzikas festivālos Igaunijā, Beļģijā, Dānijā, Vācijā, Itālijā un ASV. Muzicējis kopā ar Kristīnu Stobeusu (Zviedrija), Līnu Mkrtčjanu (Krievija), Martinu Dēringu (Vācija), Inesi Galanti, Ingu Pētersonu, Ditu Krenbergu, Arvīdu Klišānu, Uldi Urbānu. Bijis Leonīda Vīgnera kamerkora un kora Mūza koncertmeistars, sadarbojies ar sieviešu kori Dzintars, kamerkori Sacrum un Latvijas Radio kori. Spēlējis dievkalpojumus Rīgas Krusta draudzē. Ir viens no Rīgas Doma koncertērģelniekiem, Jaunās Sv. Ģertrūdes baznīcas (kopš 1989. gada) un Rīgas Doma zēnu kora ērģelnieks.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu servisa kasēs. Cenas: 5 Ls.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV