Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Kora "Latvija" jubilejā notiks Ērika Ešenvalda autorkoncerts „Tāls ceļš"

EasyGet.lv, 01.10.2012. 09:23

Pilnā sparā rit Valsts Akadēmiskā kora „Latvija" 70 gadu jubilejas koncertsezona, un nākamais pieturas punkts būs komponista Ērika Ešenvalda autorkoncerts „Tāls ceļš", kas izskanēs 12. oktobrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā plkst. 19.00, informē kora producente Ieva Vītiņa.
Kora "Latvija" jubilejā notiks Ērika Ešenvalda autorkoncerts „Tāls ceļš"

Ēriks Ešenvalds ir viens no vadošajiem Latvijas skaņražiem un strauji gūst aizvien lielāku popularitāti pasaulē. Korim „Latvija" ar komponistu ir īpašas attiecības. Lielu daļu savas šobrīd daudzās pasaules valstīs regulāri atskaņotās mūzikas komponists radījis pēc kora „Latvija" pasūtījuma, kā arī deviņus gadus bijis uzticīgs kora ierindnieks. Tā kā Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" svin savu jubileju, ir būtiski apvienot vienā programmā korim tik tuvā un mīļā komponista daiļradi.

Ēriks Ešenvalds par savu autorkoncerta programmu stāsta: „Kora filigrāni smalkā un skaņu krāsām bagātīgi uzburtā pasaule mani fascinē; un šoreiz autorkoncerts būs par to tīro un dvēselisko sajūtu, kuru, šķiet, esmu nesis sevī kopš bērnības, kad pirmoreiz ievēroju, kā vasaras agrajos rītos upītes oļiem pāri steidzīgajā ūdenī rotaļājās saules stari - es ieliku roku, un man apstājās laiks; kā mīkstajā zālē manas mazās kājeles notrauca dzestro rīta rasu - un es atskārtu, ka visa dzīve vēl priekšā; kā govs ganībās es apgūlies vēroju debesis - un manām domām pieauga spārni; kā drēgnajos vakaros sprakšķēja skali krāsnī - un pa atvērtajām durtiņām uguns no tālienes sildīja manus nosalušos ceļgalus. Skolotājs teiktu - par Dzimteni, dzejnieks - par Laiku, mācītājs - par Dievu? Jā, šoreiz autorkoncertā tad tieši par to - par šo sajūtu".

Koncertā izskanēs "Vakars", "Zvaigznes", "Piliens okeānā", "Aizej, lietiņ", "Leģenda par iemūrēto sievu", "Amazing Grace", "Tāls ceļš", "O Salutaris Hostia" un citas Ērika Ešenvalda kompozīcijas, kā arī Renāra Kaupera "Bilžu rāmīša" apdare. Latvijas pirmatskaņojums - "Vineta, nogrimusī pilsēta", ko 2012. gada pavasarī Bavārijas Radio koris iedziedājis Bavārijas TV filmā par zudušajām vietām uz zemes.

Ēriks vēl piebilst: „Es esmu pateicīgs Valsts Akadēmiskajam korim "Latvija" par visaugstākās raudzes Mūzikas iepazīšanu, kas pacēlusi mani spārnos un, jā, darījusi arī laimīgu. Korim šogad 70, man – 35, laikam abi esam jubilāri!"

Biļetes uz koncertu pieejamas „Biļešu Paradīzes" kasēs visā Latvijā un www. bilesuparadize.lv.

Foto: Ēriks Ešenvalds. Foto (c) Aivars Krastiņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV