Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Pēdējo reizi šogad skatāma Doniceti slavenākā opera ar izciliem viesmāksliniekiem

EasyGet.lv, 02.10.2012. 13:47

Trešdien, 3. oktobrī, pulksten 19.00 Latvijas Nacionālajā operā pēdējo reizi iespējams noskatīties operas "Lucia di Lammermoor" iestudējumu, piedaloties izciliem viesmāksliniekiem - Olgai Pudovai un Muratam Karahanam. Operas režisors ir Andrejs Žagars.
Pēdējo reizi šogad skatāma Doniceti slavenākā opera ar izciliem viesmāksliniekiem

Abu viesmākslinieku sniegums uz Latvijas Nacionālo operu atvilinājis gan daudzus pašmāju mākslas cienītājus, gan viesus no ārvalstīm. Mākslinieku izcilo sniegumu vēl neaizmirstamāku dara izsmalcinātā scenogrāfija un krāšņie tērpi.

"Lucia di Lammermoor" ir viens no uzvedumiem, par kuru līdz šim saņemtas visemocionālākās atsauksmes. Tostarp vairāki no skatītājiem atzinuši, ka Olgas Pudovas un Murata Karahana izcilais sniegums radījis sirreālas Itālijas noskaņas.

LNO komanda ir gandarīta par grandiozajiem operas "Lucia di Lammermoor" panākumiem, un aicina izmantot iespēju vēl pēdējo reizi izbaudīt izcilo viesmākslinieku sniegumu trešdien, 3. oktobrī, pulksten 19.00 Latvijas Nacionālajā operā.

"Lucia di Lammermoor" ir opera 3 cēlienos. Lucia di Lammermoor sižets balstīts Valtera Skota populārajā romānā Lammermūras līgava par nežēlīgu naidu starp divām Skotijas dzimtām 17. gadsimta beigās. Cīņā par bagātību un varu trauslās Lučijas sapņi par laimi un mīlestību sabirzt putekļos... Hipnotiskā galvenās varones ārprāta aina ir opermūzikas visspožākā pērle, bet "Lucia di Lammermoor" – Gaetāno Doniceti visslavenākā opera. LNO iestudējuma darbība noris 20. gadsimta 30. gadu Itālijā, Musolīni ērā.

Krievu soprāns Olga Pudova absolvējusi Rimska-Korsakova Sanktpēterburgas Valsts konservatoriju 2006. gadā. Viņa ir Marijas teātra Jauno dziedātāju akadēmijas soliste kopš 2001. gada. Olga Pudova debitēja Marijas teātrī 2006. gadā ar grāfienes de Folvilas lomu Rosīni operā "Ceļojums uz Reimsu".

Olga Pudova ir piedalījusies Zalcburgas jauno dziedātāju projektā 2012 (meistarklases pie Tomasa Hempsona, Kristas Ludvigas, Mihaela Šādes un Helmuta Doiča), kā arī Mikeli vasaras akadēmijā (Somija), kur apmeklēja Vladimira Atlantova, Jeļenas Obrazcovas un Graira Hanedanjana meistarklases. Olga Pudova uzstājusies koncertos Lielbritānijā, Francijā un Somijā, kā arī piedalījusies Žila Masnē operas "Pelnrušķīte" uzvedumā Glāzgovas Karaliskajā teātrī un Edinburgas festivālā.

2012./2013. gada sezonā Olga Pudova dziedās Nakts karalieni "Burvju flautā" Nicas operā, Bordo operā, Flāmu operā Gentē un Antverpenē, titullomu "Lucia di Lammermoor" Latvijas Nacionālajā operā un vadošās koloratūrsoprāna lomas Marijas teātrī Sanktpēterburgā.

Olga Pudova ieguvusi balvas daudzos konkursos, tostarp VII Starptautiskajā Rimska-Korsakova konkursā (Sanktpēterburga, 2006), I Starptautiskajā Ļisiciana konkursā (Vladikaukāzs, 2003) un X Starptautiskajā konkursā "Competizione dell' Opera"(Drēzdene, 2010), Plāsido Domingo rīkotajā konkursā "Operalia". Viņa saņēmusi arī īpašo balvu "par labāko franču romances izpildījumu" Jeļenas Obrazcovas konkursā (Maskava, 2006).

Turku tenors Murats Karahans 2003. gadā absolvējis Bilkentas universitātes Mūzikas un skatuves mākslu fakultāti. 2010.gadā viņš ieguvis doktora grādu mūzikā. Kopš 2005. gada viņš ir Ankaras Valsts operas un baleta teātra solists. 2009. – 2010. gadā piedalījies meistarklasēs Accademia Nazionale di Santa Cecilia Romā.

Murata Karahana repertuārā ir Rūdolfs "Bohēmā", Alfrēds "Traviatā", Makdafs "Makbetā", Dons Otavio "Donā Žuanā", Edgardo "Lucia di Lammermoor" un citas lomas, kā arī tenora partijas Mocarta "Rekviēmā", Karla Orfa "Carmina Burana", Endrjū Loida Vēbera "Rekviēmā", Bēthovena "9.simfonijā".

Foto: Skats no operas "Lucia di Lammermoor". Foto (c) Jānis Deinats 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV