Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Dziesminiece Anete sniegs koncertu Rīgas Domā

EasyGet.lv, 03.10.2012. 11:03 | komentāri (1)

30. oktobrī Rīgas Domu ar debijas albuma programmu "Tik daudz" uzstāsies latviešu dziesminiece Anete, informē Inese Saulāja.
Dziesminiece Anete sniegs koncertu Rīgas Domā

Vasaras beigās dziesminiece izdeva savu debijas albumu, kurš tapis pēc piecpadsmit gadu ilga dziesmu radīšanas darba. Jau pirmajos mēnešos ir saņemti atzinīgi novērtējumi un pozitīvas mūzikas kritiķu recenzijas, kas dziesminieci iedrošināja sagatavota koncertprogrammu un sniegt klausītājiem lielisku dāvanu – koncertu Rīgas Domā.

Koncertā Anete izpildīs gan albuma dziesmas, gan skaņdarbus, kas palikuši ārpus tā. Atgādinām, ka dziesmas tapušas laika posmā no 1996. - 2010. gadam. Tās ir daļa no pašas mūziķes dzīves un sirds, līdz ar to koncerts būs emocionāls un īpašs. Katra dziesma ir reāls stāsts par kaut ko piedzīvotu un sajustu – sākot ar pirmo iemīlēšanos un beidzot ar miera, brīvības un patiesas mīlestības meklējumiem un atradumiem.

Koncertā kopā ar Aneti rudenīgo pelēkumu kliedēs pavadošais sastāvs - draugi: stīgu kvartets (Agate Burkina, Lija Augstroze, Indra Priede, Jolanta Kanašķe), jauniešu koris "Mūza", bass- Uldis Kozlovskis,bungas- Miķelis Vīte, ģitāra - Jānis Barlo.

Kopā ar labajām ziņām par gaidāmo koncertu Anete klausītājiem dāvā dziesmu "Tuvums". Dziesmas mp3 "Tuvums" lejuplādējams http://failiem.lv/u/nckosof.

"Kas ir tuvums starp diviem cilvēkiem? - tas ir šīs dziesmas atslēgjautājums! Pat ierakstā es mēģināju dziedāt tik tuvu, cik iespējams. Dziesma ir kopdarbs ar mīļu draugu, kolosālu ģitāristi Annu Sērumu. Dziesmas idejas sākums ir Annas tuvais ģitārmotīvs, tad uz klavierēm tapa melodija, raisījās domas un tapa vārdi..."

Anetes koncerts ir turpinājums šogad aizsāktajai sabiedriskās kustības „Mans Doms" aktivitāšu virknei, kas veicina Doma katedrāles sabiedriskās nozīmes aktualizēšanu ar mūsdienu mūzikas koncertiem: mūziķa Goran Gora koncertu, barikāžu atcerei veltītu koncertu Doma laukumā „Ar Domu par rītdienu" un Raimonda Tiguļa "Ar domu par Ziemeļu skaņu".

Par sabiedrisko kustību "Mans Doms": Sabiedriskā kustība "Mans Doms" ir Rīgas Doma un biedrības "Ascendum" ilgtermiņa sadarbības projekts, kas pievēršas Doma katedrāles sabiedriskās nozīmes aktualizēšanā. Tā ietvaros plānota virkne nozīmīgu kultūras pasākumu - koncerti, izstādes un citas aktivitātes visu vecumu auditorijai Rīgas Domā un Doma dārzā.

Biļetes pieejamas Rīgas Doms kasē un www.eKase.lv jau no 1. oktobra. Biļešu cena ir Ls 7, studentiem Ls 5.

Sekot Anetes jaunumiem var: http://www.facebook.com/anetesmuzika un http://www.youtube.com/user/anetesmuzika

Foto: Anete. Foto (c) Andra Lejniece

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV