Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Dinārs Gulbis aicina uz autorvakaru Raiņa viesistabā

EasyGet.lv, 05.10.2012. 12:26

8. oktobrī 19:00 Raiņa un Aspazijas viesistabā Rīgā, Baznīcas ielā 30 uz autorvakaru aicina dziesminieks Dinārs Gulbis, kurš savas dziesmas komponē un izdzied ģitāras pavadījumā pārsvarā ar savas sievas Daigas Gulbes tekstiem, taču ir dziesmas arī ar Imanta Ziedoņa, Ojāra Vācieša un Agitas Dragunas vārdiem.

Dināra Gulbja zemajai balsij un melodijām raksturīga galēja emocionalitāte, sajūtu izkliegšana un izčukstēšana nekļūdīgā ticībā tām, svētceļnieka ļaušanās šo sajūtu iezīmētajam ceļam. Katras atsevišķas dziesmas vienoto kodolu iznesošā melodija ietver vienlīdz gan spēku, gan skumjas, maigumu, izmisumu, sludināšanu, pagurumu, šaubas, apskaidrotu mieru un pāri visam – ekstātisku laimes sajūtu, kas laikam visprecīzāk iezīmē Dināra rokrakstu. „Skumjās varu būt patiesi brīvs," – saka Dinārs.

Dinārs Gulbis dzimis 10.06.1972. Jēkabpilī, tur arī skolojies, mūziku un ģitārspēli apguvis pašmācības ceļā. Uzstājies Starptautiskajā festivālā „Bardu rudens 2010", atkārtoti „Vislatvijas dziesminieku saietā" un dziesmu vakaros, 2010. gadā jau bijis autorvakars arī Akurātera muzejā, taču kopš tā laika tapušas daudzas jaunas dziesmas, un tās, kuras paredzēts dziedāt šajā pasākumā, gandrīz visas tapušas pēdējā gada laikā.

Ieeja - bez maksas, ziedojumi brīvprātīgi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV