Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Bauskas pilī uzstāsies senās mūzikas grupa no Francijas

EasyGet.lv, 08.10.2012. 09:33

16. oktobrī plkst. 19:00 Bauskas pilī uzstāsies Francijas senās mūzikas grupa „Sopra il basso", informē Bauskas pils muzeja pārstāve Ilva Bitēna. Īpaši sagatavotā koncerta programmā iekļauti 17.gs. Vācijas un Itālijas komponistu laicīgās un garīgās mūzikas skaņdarbi vokālam, stīgu un taustiņu instrumentiem. 
Bauskas pilī uzstāsies senās mūzikas grupa no Francijas

Grupā „Sopra il basso" apvienojušies augsta līmeņa mūziķi no Grieķijas, Vācijas, Spānijas, Norvēģijas un Amerikas.

Koncertā skanēs komponistu Oratio Bassani, Heinrich Schütz, Francesko Cavalli, Andreas Hammerschmidt, Claudio Monteverdi skaņdarbi, kas hercoga Jēkaba* valdīšanas laikā skanējuši Kurzemes – Zemgales hercogistē. Pateicoties hercogienei Luīzei Šarlotei, kuras gaume, lielā mērā, noteica skaņdarbu izvēli, šī mūzika kļuva par nozīmīgu hercogistes kultūras sastāvdaļu.

Skaņdarbu muzikālā atskaņošana balstīta uz vēsturiskām tradīcijām, tāpēc mūziķi lielu uzmanību pievērš katra skaņdarba detalizētai izpētei.

Fakts, ka tieši Latvija izvēlēta par vienu no valstīm, kurā viesosies mūziķi ir augsts novērtējums arī mūsu senās mūzikas pārstāvjiem. Kā atzīst orķestra diriģents un Latvijas spilgtākais senās mūzikas pētnieks un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Senās mūzikas katedras dibinātājs, Māris Kupčs: "mēs esam patīkami satraukti par iespēju savās mājās uzņemt mūziķus, kas nāk no Ambronē centra, kas senās mūzikas kartē šobrīd ir ļoti karsts punkts."

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Bauskas pils muzeja kasē, mākslas salonā Meistars Gothards un rezervēt pa tālr. 63923793, 63922280 vai e-pastu: bauska.pils@e-apollo.lv (rezervētās biļetes jāizpērk ne vēlāk kā 30 min. pirms pasākuma). Biļetes cena– 5,00 Ls. Sīkāka informācija mājas lapā www.bauskaspils.lv.

*Jēkabs Ketlers Kurzemes – Zemgales hercogistē valdīja 40 gadus — no 1642. līdz 1682.

Foto: Senās mūzikas grupa „Sopra il basso". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV