Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Rīgā atklās Baltic Waves koncerttūri

EasyGet.lv, 08.10.2012. 11:26 | komentāri (1)

Novembra sākumā piecas indie mūzikas grupas no Latvijas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un Dānijas dosies kopīgā tūrē Baltic Waves, piestājot septiņās lielpilsētās un pulcējot klausītājus uz 13 neaizmirstamiem koncertiem Baltijas un Skandināvijas mūziķu kopprojektā, informē Elīna Cire.
Rīgā atklās Baltic Waves koncerttūri

Baltic Waves tūres lielā atklāšana notiks 1. un 2. novembrī Rīgā - ar divu dienu koncertsēriju „Kaņepes kultūras centrā", kur alternatīvās mūzikas mīļi varēs baudīt grupas Id Rev (Igaunija), Mackaper (Zviedrija), Snöleoparden (Dānija), Stūrī Zēvele (Latvija) un ÖÖÖÖÖÖ (Somija) uzstāšanos. 2. novembra vakarā ārvalstu viesiem pievienosies vēl kāds latviešu mūziķis, kura vārds pagaidām tiek turēts noslēpumā.

Pēc Rīgas koncertiem Baltic Waves tūre dosies uz Tallinu, Helsinkiem, Turku, Stokholmu, Gēteborgu un Kopenhāgenu.

1. novembra koncertā Rīgā uzstāsies Stūrī Zēvele (Latvija), Id Rev (Igaunija), Mackaper (Zviedrija); 2. novembra koncertā Rīgā uzstāsies ÖÖÖÖÖ (Somija), Snöleoparden (Dānija), kā arī kāds īpašs latviešu mākslinieks.

Stūrī zēvele (Latvija)

Grupa, kas 2006. gadā dibināta Kuldīgā, tiek dēvēti par „guļamistabas popa" pārstāvjiem, koncertējusi tādos Latvijā pazīstamos festivālos kā Positivus, Laba Daba un Zemlika.

Mājas lapa: http://www.draugiem.lv/sturizevele/

Id Rev (Igaunija)

Id Rev dibināta tālajā 1995. gadā ar nosaukumu Idiootsuse Revolutsioon (Idiotisma revolūcija). Viņu tagadējais skanējums ietver labākās ģitārpopa tradīcijas, elektroniku un Mogwai līdzīgu post-roku, ko papildina tīkami naivais dziedātāja Neeme Lopp vokāls.

Gremdējies mūzikā: http://www.myspace.com/eharynne

ÖÖÖÖÖÖ (Somija)

Ö radās 2010. gadā Helsinkos. Grupas mūzika ļauj klausītājiem peldēties biezos, viegli sinhronizētos mūzikas un ritma slāņos, kuros saaužas krāšņs vienlaicīgu skaņu un melodiju tīmeklis. Ö ir sadarbojušies ar mediju un teātra māksliniekiem, kā arī dejotājiem.

Mājas lapa: http://oerchestra.com

Mackaper (Zviedrija)

Mackaper aizsākās teju pirms desmit gadiem kā Pēra Nīstrēma un Markusa Hulthēna ērģeļu duets. 2010. gadā, kad duets jau bija paspējis nospēlēt neskaitāmus koncertus, iznāca viņu debijas albums When All Is Sad And Dawn, kas saņēma Zviedrijas kritiķu atzinību, kā arī tika slavēts virknē ārvalstu mūzikas blogu.

Snöleoparden (Dānija)

Snöleoparden jeb Sniega leopards ir multiinstrumentālista Jonasa Stampes alter-ego. Stampe, kurš citstarp mācījies sitārās spēli pie paša Ravi Šankra, spēlē galvenokārt mājās darinātus instrumentus. Snöleoparden skaņa aptver tik dažādus elementus kā psihedēlisko folku un roku, pasaules mūziku, Stīva Reiha minimālismu, bērnu popdziesmas, rituālu mūziku un elektroniku.

Gremdējies mūzikā: http://www.myspace.com/snleoparden

Koncertu sākums 1. un 2. novembrī plkst. 21.00 (ieeja no 20.00), norises vieta – Kaņepes kultūras centrs, Skolas iela 15, Rīga.

Biļetes nopērkamas norises vietā pirms katra koncerta, vienas dienas biļetes cena – LVL 3, divu dienu biļetes cena LVL 5.

Seko jaunumiem: http://www.facebook.com/BalticWaves2012

Informācija: http://balticwaves.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV