Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Elīna Bukša, Vestards Šimkus un "Sinfonietta Rīga" aicina uz tikšanos Mendelsona un Šūmaņa mūzikā

EasyGet.lv, 10.10.2012. 18:02

19. oktobrī plkst. 19.00 Cēsu 2.pamatskolā un 20. oktobrī plkst. 19.00 Lielajā ģildē koncertēs vijolniece Elīna Bukša, pianists Vestards Šimkus, kamerorķestrsis Sinfonietta Rīga, diriģents Normunds Šnē, informē Hermaņa Brauna fonds.

Koncerta programmā iekļauts Fēliksa Mendelsona Koncerts vijolei, klavierēm un stīgām un Roberta Šūmaņa 2.simfonija.

Šo koncertu varētu nodēvēt gari un sarežģīti - "Muzikālā romantisma meistardarbi - laikmeta sākums un plaukums", bet varētu arī īsi un vienkārši - "Elīna un Vestards". Pirmo reizi viņi spēlēs kopā - vijolniece Elīna Bukša un pianists Vestards Šimkus: jauni, enerģiski, spilgti un ārkārtīgi talantīgi mūziķi. Kādreizējie putnēni, kas izlidojuši no Hermaņa Brauna fonda "ligzdas", nu ir pārvērtušies skaistos putnos ar spēcīgiem spārniem.

Elīna Bukša ir veiksmīgi uzsākusi savu patstāvīgo radošo ceļu. Pagājušajā gada pavasarī Rīgā viņa debitēja kā nopietna soliste. Arī uz šo koncertu viņa atbrauks no Briseles, kur pašreiz studē prestižajā Karalienes Elizabetes Mūzikas kapelā pie profesora Ogistēna Dimē, paralēli mācoties pasaulē slavētās profesores Annas Čumačenko meistarklasēs Vācijā, Francijā un Šveicē. Viņa uzskata par lielu godu un īstenu eksāmenu (varbūt pat sarežģītāku nekā Karaliskajā kapelā) uzstāties kopā ar Vestardu Šimkus. Pianista vārds jau sen tiek daudzināts, biļetes uz viņa koncertiem allaž ir izpārdotas, zāles - pārpildītas. Viņš ir publikas mīlulis. Viņš valda pār dažādiem stiliem, mēģina izzināt Bēthovenu un ir pirmatklājējs mūsdienu mūzikas bangojošajā jūrā, taču lāgu lāgiem viņš atgriežas pie romantisma dzīvajiem avotiem, kuros mūziķa dvēsele acīm redzami rod iedvesmu.

Jauno solistu partneris būs savā laukā vienīgais un gados arī vēl jaunais orķestris Sinfonietta Rīga, kas pastāvīgi sajūsmina publiku ar savu augošo meistarību un atskaņojuma kvalitāti, kā arī ar dziļi pārdomātām, izsmalcinātām programmām. Tas ir orķestra galvenā diriģenta Normunda Šnē nopelns, kurš ir mūziķis pēc savas profesijas, sapņotājs - pēc rakstura un filozofs - pēc aicinājuma.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV