Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Šišonu LNSO sezonas atklāšanas koncertā aizvietos igauņu diriģents Eltss

EasyGet.lv, 11.10.2012. 13:00

12. oktobrī Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris oficiāli atklās savu 2012./2013. gada koncertu sezonu. Mākslinieku veselības problēmu dēļ ir notikušas izmaiņas - Karela Marka Šišona vietā pie diriģenta pults stāsies izcilais igauņu diriģents Olari Eltss, savukārt vijolnieku Sergeju Krilovu aizvietos vijolniece Anna Līsa Bezrodnija, informē LNSO Komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.
Šišonu LNSO sezonas atklāšanas koncertā aizvietos igauņu diriģents Eltss

Kopš 2011./2012. gada sezonas diriģents Olari Eltss ir Helsinku filharmoniskā orķestra galvenais viesdiriģents. Diriģenta īpašā un neparastā programmu izvēle nesusi viņam plašu atzinību starptautiskajā mūzikas apritē. Paralēli tradicionālajam repertuāram diriģentu ļoti saista laikmetīgā mūzika, viņš cieši sadarbojas ar saviem tautiešiem – komponistiem Arvo Pertu un Erki Svenu Tīru. Olari Eltss ir arī Igaunijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais viesdiriģents un Bretaņas orķestra mākslinieciskais padomnieks. Latvijā Olari Eltss ir labi zināms un publikas iemīļots, no 2001. līdz 2005. gadam viņš bija Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents.

Starptautiski atzītā vijolniece Anna Līsa Bezrodnija ir dzimusi izcilu mūziķu - vijolnieka Igora Bezrodnija un profesores Mari Tamperes-Bezrodnijas ģimenē. Divu gadu vecumā viņa sāka apgūt vijolspēli savu vecāku vadībā un jau 9 gadu vecumā iestājās Helsinku Sibeliusa akadēmijā savu vecāku vijoles klasē. Vēlāk viņa ieguvusi Master of Music grādus gan Sibeliusa akadēmijā, gan Gildholas mūzikas un drāmas skolā Londonā, kur viņa studēja pie Kšištofa Smetanas. 2006. gadā, atskaņojot Dmitrija Šostakoviča Pirmo vijolkoncertu Londonas Bārbikana zālē, vijolniece izcīnīja Gildholas visprestižāko apbalvojumu – Zelta medaļu, kuru iepriekš izcīnījuši tādi meistari kā Brins Terfels un Žaklīne Diprē. Šobrīd vijolniece visā pasaulē uzstājas ar prestižākajiem Eiropas un pasaules orķestriem. Visjaunākais koncerts mūziķes biogrāfijā ir kopā Londonas Filharmonijas orķestri atskaņotais Makša Bruha Pirmais vijolkoncerts Karaliskajā festivālu zālē. Kopš 2007. gada Anna Līsa Bezrodnija strādā arī par pasniedzēju prestižajā Gildholas mūzikas un drāmas skolā.

Programma:
Jānis Mediņš Ziedu valsis no baleta "Mīlas uzvara"
Dmitrijs Šostakovičs Pirmais koncerts vijolei ar orķestri la minorā op. 77
Johanness Brāmss Pirmā simfonija do minorā op. 68

Soliste: Anna Līsa Bezrodnija (vijole). Diriģents: Olari Eltss.

Biļetes uz koncertu 12. oktobrī plkst. 19:00 Lielajā Ģildē nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs. 

Foto: Vijolniece Anna Līsa Bezrodnija. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV