Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Latvijā koncertēs metāla pūšamo instrumentu kvintets no ASV

EasyGet.lv, 12.10.2012. 10:53

No 12. līdz 16. oktobrim Latvijā viesosies Alabamas universitātes Birmingemā (ASV) metāla pūšamo instrumentu kvintets, sniedzot bezmaksas koncertus koncertzālēs, skolās un baznīcās Saldū, Talsos, Limbažos, Valmierā, Smiltenē un Rīgā, informē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asoc. Profesors Jānis Puriņš.

Alabamas Universitāte Birmingemā (AUB) ir nozīmīga medicīnas un zinātniskās izpētes universitāte, kurā šobrīd mācās vairāk nekā 14000 studentu. AUB metāla pūšamo instrumentu kvinteta dalībnieki māca metāla pūšamo instrumentu spēles tehniku, vada orķestri un sniedz iespēju apgūt džeza studijas. Kvinteta misija ir atskaņot mūziku metāla pūšamajiem instrumentiem, atbalstīt jaunas mūzikas tapšanu šādam sastāvam, kā arī popularizēt mūzikas izglītību. Tā dalībnieki daudzviet pasaulē uzstājušies kā solisti, kā arī muzicējuši kopā ar labākajiem Amerikas Savienoto Valstu orķestriem.

Kvinteta sastāvā muzicē Dr. Džeimss Zingara /James Zingara/- trompete, Dr. Stīvs Robertss /Steve Roberts/- trompete, Dr. Martins Kohrans /Martin Cochran/- eifonijs, Mr. Džefs Kūnss /Jeff Koonce/ - trombons, Mr. R. Skots Robertsons / R. Scott Robertson/- tuba.

Koncertprogrammās Latvijā mūziķi ir iekļāvuši gan oriģinālskaņdarbus šādam kameransamblim, gan klasiskās un džeza mūzikas aranžējumus: Viljams Praiss Fanfāra un Deja, Kevins Makkī Aizbēgšana, Tomazī Albinoni Sonāte, Leonards Bernsteins Fragmenti no mūzikla Vestsaidas stāsts un citus.

Kvinteta koncerti Latvijā:
Piektdien, 12. oktobrī
Rīgas 6. vidusskolā
plkst. 17.00 Saldus Sv. Jāņa ev. lut. draudzes baznīcā

Sestdien, 13. oktobrī
Meistarklases Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā
plkst. 17.00 koncerts Talsu novada domes zālē

Svētdien, 14. oktobrī
plkst. 17.00 Limbažu novada domes zālē

Pirmdien, 15. oktobrī
Rīgas privātajā vidusskolā Patnis
plkst. 18.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā

Otrdien, 16. oktobrī
Valmieras Valsts ģimnāzijā
plkst. 17.00 Smiltenes ģimnāzijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV