Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Latviešu mūzikas pirmatskaņojumi un spožāko Rīgas Kinostudijas filmu melodiju izlase - koncertā Liepājā

EasyGet.lv, 15.10.2012. 15:55

Ar latviešu mūzikas pirmatskaņojumiem 14. novembrī Liepājā pirmo reizi viesosies jauns koncertprojekts „New Classics".
Latviešu mūzikas pirmatskaņojumi un spožāko Rīgas Kinostudijas filmu melodiju izlase - koncertā Liepājā

Līdzās mūsdienu latviešu klasiskās mūzikas jaunatklājumiem klausītājus Liepājas Latviešu biedrības namā iepriecinās visu laiku skaistākās melodijas no Rīgas Kinostudijas meistardarbiem. Koncertā piedalīsies kamerorķestris Gaudeamus orchestra diriģenta Guntara Bernāta vadībā, pianiste Terēze Rozenberga, komponists Ēriks Eglītis, kā arī solistu grupa. Videoinstalācijas veidojusi māksliniece Inguna Krolle-Irbe, speciāli katra skaņdarba emocionālajai noskaņai radot savdabīgu mākslas darbu vīziju.

Koncerts 14. novembrī pārsteigs ar Liepājā vēl pilnīgi nedzirdētiem skaņdarbiem un iemīļotu melodiju svaigiem aranžējumiem. Liepājas pirmatskaņojumus piedzīvos Uģa Prauliņa Mūzika stīgām un klavierēm, kā arī Ērika Eglīša jaundarbs Con amore. Intriģējošs atklājums būs arī Jura Kulakova tautas dziesmas apdare Tumsa, tumsa... jaunā muzikālā ietērpā. Koncerta otrā daļa ir veltījums neaizmirstamajiem Rīgas Kinostudijas filmu mūzikas hitiem – arī šeit saistošus mirkļus dāvās īpašs aranžējums klasiskā kamerorķestra sastāvam.

Koncerta programma veidota kā vizuāli muzikāls piedzīvojums, kurā dzirdēto papildinās Ingunas Krolles - Irbes unikālās krāsu impresijas. Tai izvēlētie skaņdarbi klausītājus pavadīs cauri dažādām emociju noskaņām, muzikāliem raksturiem un skaņu spēlēm. Variējošu stilu un izteiksmes līdzekļu mijiedarbībā tradicionālās vērtības iezīmēsies ar svaigiem akcentiem un laikmetīgu skanējumu.

Biļetes uz koncertu 14. novembrī plkst. 19.00 Liepājas Latviešu biedrības namā var iegādāties visās „Biļešu Paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena 4,- LVL un 5,- LVL. Pirmajiem 50 biļešu pircējiem, kā arī skolēniem, studentiem un pensionāriem atlaide 20%.

Foto: Pianiste Terēze Rozenberga. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV