Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

LNSO gatavo īpašu valsts svētku koncertprogrammu

EasyGet.lv, 16.10.2012. 15:03

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) valdes locekle Ilze Paidere-Staķe un AS Latvijas balzamsģenerāldirektors Guntis Āboltiņš-Āboliņš parakstījuši vienošanos par sadarbību LNSO Valsts svētku koncertā Lielajā Ģildē 18. novembrī.

18. novembrī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina uz Valsts proklamēšanas dienai veltīto koncertu. Gan svētki, gan pārdomas, gan dzīves apcere, gan brīnišķīgie dabas tēlojumi sagaida klausītājus gadsimtu ilgajā latviešu komponistu mūzikas piedāvājumā – no Jurjānu Andreja līksmes un gavilēm līdz Ērika Ešenvalda poētiskajām skaņu krāsām.

Ilze Paidere-Staķe: "Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris unLatvijas balzams ir divas nacionālas nozīmes organizācijas ar senu vēsturi un tradīcijām, tāpēc mums ir ļoti liels prieks, ka tieši Valsts svētkos Rīgas šampanietis būs kopā ar LNSO, padarot mūsu koncertu un kopējos svētkus gaišākus un krāšņākus. Esam pateicīgi Rīgas šampanietim un ceram, ka šis būs skaists sākums mūsu turpmākajai sadarbībai".

AS Latvijas balzams vadītājs Guntis Āboltiņš – Āboliņš, komentējot šo sadarbību, uzsver: "Mēs dažkārt paši nenovērtējam, cik mums ir daudz pasakainu vietu, apdāvinātu cilvēku un kvalitatīvu vietējo produktu. Tādēļ valsts svētku priekšvakarā es gribētu aicināt ikvienu izjust lepnumu par to, ko mēs protam un esam sasnieguši! Tā Latvijas balzams jau 60 gadus ražo augstvērtīgus dzirkstošos vīnus. Šogad 18. novembra svētkus sagaidīsim ar īpašo Rīgas Jubilejas dzirkstošo vīnu, kas tiks saražots ierobežotā daudzumā un pēc klasiskās šampanieša metodes, ieguldot mūsu meistaru roku darbu katrā no 8000 dzēriena pudelēm".

Koncerta programma: Pēteris Barisons Pie dievnama no simfoniskas svītas Bērnības rīti; Bruno Skulte Balāde par kareivi, kurš neatgriezās; Alfrēds Kalniņš. Kantāte Pastardiena; Ēriks Ēšenvalds Mākoņi; Pēteris Vasks. III daļa no Koncerta flautai ar orķestri; Andrejs Jurjāns. Kantāte Tēvijai; Ādolfs Skulte. Simfoniskā poēma Viļņi.

Solistes: Dita Krenberga (flauta) un Laima Lediņa (soprāns). Koncertā piedalās Valsts akadēmiskais koris Latvija. Diriģents - Aleksandrs Viļumanis.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV