Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Mūzikas akadēmijā notiks „Klasiskas dziesmas koncerts"

EasyGet.lv, 17.10.2012. 17:50

27. oktobrī plkst.18.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Kamerzālē notiks „Klasiskas dziesmas koncerts".

Klasiskā dziesma, klasiskā mūzika – tas ir brīvs no terminoloģijas stingrības jēdziens. Šo jēdzienu pielieto atkarībā no konteksta, dažādās nozīmēs.

Ja runā ir par klasisko mūziku, tad tā tika vērtētā kā mūzika no pagātnes, kura izturēja laika pārbaudījumu un tai ir klausītāji arī mūsdienu sabiedrībā. Jau šodien kā klasiku mēs uztveram gan augstas muzikālās mākslas virsotnes, gan pagātnes labākus izklaides žanrus: piemērām, XIX-XX gadsimta sākuma Franču, Ungāru un Vīnes operetes, Johana Štrausa valsis.

"Tieši šajā nozīmē mēs lietojam jēdzienu – klasiskā dziesma. Tas nozīme, ka mēs dziedāsim dziesmas, kuras izturēja laika pārbaudījumu, un kurām vēl joprojām ir savs klausītāju loks mūsdienu sabiedrībā.Tā nebūs rokmūzikas klasika. Mēs izvēlējāmies tādas dziesmas, kuras tomēr var definēt kā akadēmiskās dziesmas; kurās savā vēsturiskajā dzīvē ieguva šo akadēmiskumu," koncerta ieceri atklāj tā rīkotāji. Koncertā skanēs operu ārijas, romances, krievu tautas dziesmas, latviešu komponistu dziesmas solistu Anastasija Vorobjova, Gaļina Žigunova un Aleksandrs Gerbutovs, pianistu Eiženija Zavadska un Georgijs Kadoļčiks sniegumā. Koncertu vadīs Dmitrijs Prigodičs.

Ieeja - par ziedojumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV