Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Novembra sākumā Rīgā skanēs ziemeļu liriski alternatīvā mūzika

EasyGet.lv, 19.10.2012. 12:32 | komentāri (2)

Brīdi pēc Skaņu meža un Zemlikas – 1. novembrī - alternatīvās mūzikas cienītāji tiek aicināti uz Kaņepes Kultūras centru, kur Baltic Waves tūres atklāšanā spēlēs trīs grupas no Latvijas, Igaunijas, un Zviedrijas - Stūrī Zēvele, Id Rev un Mackaper, informē Elīna Cire.
Novembra sākumā Rīgā skanēs ziemeļu liriski alternatīvā mūzika

Mājinieki Stūrī Zēvele ir trijotnes pastarīši, apvienojušies pirms sešiem gadiem un uzticīgi kopj ausij tīkamo, melodiski poētisko „guļamistabas popa" žanru. Igauņu „tēvoči" Id Rev savas revolucionārās mūzikas gaitas uzsāka tālajos deviņdesmitajos un 17 gadu gaitā līdz pilnībai izkopuši teiksmaini transīgu, elektronisku postoku. Ekstravagantie zviedru džezīgās psihedēlijas džentlmeņi Mackaper (viens no viņiem arī pazīstamās grupas The Concretes dalībnieks) jau dekādes garumā allaž pārsteidz klausītāju nesagatavotu - šķietami nevainīgā skaņainavā ievelkot ar sirēnu harizmai līdzīgu valdzinājumu.

Koncerta sākums plkst. 21.00 (ieeja no 20.00), norises vieta – Kaņepes kultūras centrs, Skolas iela 15, Rīga.Biļetes nopērkamas norises vietā pirms katra koncerta, vienas dienas biļetes cena – LVL 3, divu dienu biļetes cena LVL 5.

Seko jaunumiem: http://www.facebook.com/BalticWaves2012
Informācija: http://balticwaves.com

Pēc Rīgas koncertiem Baltic Waves tūre dosies uz Tallinu, Helsinkiem, Turku, Stokholmu, Gēteborgu un Kopenhāgenu.

Stūrī Zēvele (Latvija)

Stūrī Zēvele pirmsākumi meklējami 2006. gadā, kad ģitārists Klāvs un flautiste Justīne sāka rakstīt mūziku vienā no Latvijas daiļākajām un romantiskākajām pilsētām – Kuldīgā. Drīz pēc tam grupai pievienojās dziedātāja Kate. 2008. gadā, kad grupā ienāca pianiste Ilze, Stūrī Zēvele kļuva par kvartetu. Līdz šim grupa izdevusi 3 singlus, kas ierakstīti guļamistabā. Tāpat grupa koncertējusi tādos Latvijā pazīstamos festivālos kā Positivus, Laba Daba un Zemlika. Stūrī Zēvele ir pazīstama ar saviem spēcīgas noskaņas pilnajiem dzīvajiem video, kas filmēti neierastās vietās, piemēram strūklakās vai liftos.

Mājas lapa: http://www.draugiem.lv/sturizevele/

Id Rev (Igaunija)

Id Rev ir izcilākā no igauniski dziedošajām indie grupām, dibināta tālajā 1995. gadā ar nosaukumu Idiootsuse Revolutsioon (Idiotisma revolūcija).

Sākusi kā romantiska panka apvienība, laika gaitā grupa piedzīvojusi dažādas muzikālas izmaiņas, spēlējot tostarp arī indie-roku un post-roku, visbeidzot sasniedzot 2012. gadu, kad viņu skanējuma raksturošanai nepieciešami jauni termini.

2009 gadā Id Rev laida klajā savu trešo nopietno albumu Kuhu kadus joie de vivre? , kas tika ierakstīts un miksēts veselus četrus gadus – gan Igaunijā, gan Somijā. Viņu tagadējā mūzika ietver labākās ģitārpopa tradīcijas, elektroniku un Mogvajam līdzīgu post-roku, ko papildina unikālais, apburoši naivais dziedātāja Neeme Lopp vokālais stils.

Gremdējies mūzikā: http://www.myspace.com/eharynne

Mackaper (Zviedrija)

Mackaper aizsākās teju pirms desmit gadiem kā Pēra Nīstrēma un Markusa Hulthēna ērģeļu duets. Pirmos gadus projektam bija hobija raksturs, taču 2009. gadā, kad duets jau bija paspējis nospēlēt neskaitāmus koncertus virknē alternatīvu klubu un skatuvju, Mackaper nolēma ierakstīt albumu. Sākotnējo divu ērģeļu un bungu mašīnas skaņu aizvietoja dabiskāka skaņa, ieskaitot īstas bungas, basu, baritona ģitāru un reizumis arī pūšamos instrumentus.

Viņu debijas albums When All Is Sad And Dawn tika izdots 2010. gada februārī un saņēma Zviedrijas kritiķu atzinību. Valsts lielākais laikraksts Dagens Nyheter novērtēja ierakstu ar 4 no 5 iespējamiem punktiem un mūzikas žurnāls Sonic nodēvēja albumu par meistardarbu. Jāpiebilst, ka ieraksts slavēts arī virknē ārvalstu mūzikas blogu.

Baltic Waves tūri atbalsta Nordic Culture Fund un Svenska Kulturfonden. Sadarbības partneri: Kaņepes Kultūras centrs, tipogrāfija Gandrs. Informatīvie atbalstītāji: Arterritory, Radio Naba, Easyget, The Baltic Scene.

Foto: Mackaper. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV