Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Muzikālās otrdienas Rīgas Sv. Pētera baznīcā

EasyGet.lv, 19.10.2012. 14:33

23. un 30. oktobrī plkst. 18.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks klasiskās mūzikas koncerti.

Klasiskās mūzikas koncerti Sv. Pētera baznīcā piesaista publiku ar svinīgu majestātiskumu, iesaistot klausītāju brīnišķīgā muzikāli meditatīvā ceļojumā. 23. oktobrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā viesojas Šauļu mūzikas un mākslas skolas audzēkņu vijolnieku ansamblis Fiori Musicali. Programmā: Torelli Koncerts divām vijolēm, Kreislera Vīnes maršs, Dvarionas Pezzo elegiaco, Skerco un Adadžo, kā arī Vāgnera Romance un Ludviga van Bēthovena sonātes. Koncerts labam soprānam un vijoles dzidrajām skaņām, atklājot plašās stīgu instrumenta muzikālās interpretācijas iespējas.

30. oktobrī Muzikālajā otrdienā koncertē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pasniedzēji: Aija Frišenfelde, Terēze Zīberte-Ijaba, Tatjana Ostrovska, Juris Švolkovskis. Mūziķi koncerta programmai galvenokārt izvēlējušies Antonio Vivaldi, Kreislera un Johana, Sebastiana Baha skaņdarbus. Antonio Vivaldi ir viens no pirmajiem koncertu komponistiem Eiropā. Viņa slavenākais koncertu cikls atpazīstams ar nosaukumu Gadalaiki. Vivaldi dzimis Venēcijā 1678. gadā un vispirms kļūst par ievērojamu vijoles virtuozu un diriģentu. Kaut arī 18. gadsimta pirmajā pusē Vivaldi pazīst Vīnē, Parīzē un Berlīnē, viņš paliek uzticīgs savai dzimtajai pilsētai, lai savu muzikālo talantu dāvātu pasakainajai Venēcijai. Kreislers ir austrietis, dzimis Vīnē, kur Vivaldi pavada savus pēdējos mūža gadus. Mūziķis studē Vīnes konservatorijā un Parīzē. Savā pirmajā Amerikas savienoto valstu turnejā Kreislers uzstājas Steinway hallē. Tas notiek Ņujorkā, 1888. gadā. Pēc gada atgriežoties Austrijā, viņš piesakās muzicēt Vīnes filharmoniskajā orķestrī , bet tiek atraidīts un pievēršas medicīnai. Fricis Kreislers vijoļspēli atsāk tikai pēc desmit gadu pārtraukuma, sniedzot koncertus Berlīnes filharmoniskajā orķestrī. Kreislers kļūst par slavenu vijolnieku ne vien Eiropā, bet arī Amerikā. Pēdējais mūziķa publiskais koncerts pirms septiņdesmit pieciem gadiem izskan Amerikas savienotajās valstīs.

Latvijas mūzikas akadēmijas pasniedzēju koncerts ir izcilas klasiskās mūzikas programmas un labas muzikālās gaumes piemērs.

Biļetes cena: pieaugušajiem Ls 1, skolēniem un studentiem Ls 0.50.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV