Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Saksofonu kvartets n[ex]t move dodas uz Zviedriju

EasyGet.lv, 22.10.2012. 09:07

Šodien saksofonu kvartets n[ex]t move uzsāk koncerttūri Zviedrijā, kur paredzēti koncerti Dālarnas reģiona skolās un kultūras centros, informē kvarteta vadītāja Inga Meijere. Koncerttūres noslēgumā n[ex]t move viesosies arī Stokholmā, kur sestdien, 27. oktobrī, sniegs koncertu Latvijas vēstniecībā un pirmdien, 29.oktobrī, tiksies ar studentiem un pasniedzējiem Stokholmas Karaliskajā Mūzikas koledžā.
Saksofonu kvartets n[ex]t move dodas uz Zviedriju

Saksofonu kvartets n[ex]t move šajā koncerttūrē piedāvā daudzveidīgu programmu, kurā iekļauti gan klasiskās, gan džeza mūzikas skaņdarbi, kā arī Ingas Meijeres veidotie latviešu tautas dziesmu aranžējumi džeza stilā. Kopumā koncerttūres ietvaros paredzēti 12 koncerti.

Saksofonu kvartets n[ex]t move ir jau sevi lieliski prezentējis Urkult festivālā Zviedrijā, koncertējis Latvijas skolās un kultūras namos, koorporatīvos pasākumos Baltijas valstīs un Mumbajā, Indijā, un ar panākumiem piedalījies Skandināvijas Saksofonu festivālā Drammenā, Norvēģijā. n[ex]t move ir arī sadarbojies ar zviedru dziedātāju Beatrice Aurore, ēnu teātra aktieriem Latvijas Koncertu organizētajā izrādē Alise Brīnumzemē, režisoru Uģi Brikmani, horeogrāfi Regīnu Kaupužu un Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu Rīgas Svētkiem veltītajā uzvedumā 11.novembra krastmalā.

Kvarteta muzikālā ziņā izstrādātais priekšnesums, kurš tiek pasniegts ar šarmu un atraktivitāti, klausītājos rada pozitīvas izjūtas un sniedz muzikālu un vizuālu baudījumu. n[ex]t move repertuārs tiek veidots tā, lai ikvienam klausītājam būtu iespēja izvēlēties sev tīkamāko mūziku.

Saksofonu kvarteta n[ex]t move dalībnieces: Inga Meijere – soprāna/alta saksofons, Baiba Tauriņa – alta saksofons, Katrīna Kivleniece – tenora saksofons, Anete Stikāne – baritona saksofons.

Kvarteta n[ex]t move mājas lapa: www.nextmove.lv

Foto: Saksofonu kvartets n[ex]t move. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV