Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Ansamblis Harmonija Rīga aicina uz jubilejas koncertu

EasyGet.lv, 31.10.2012. 09:57

2. novembrī plkst. 19.00 koncertzālē Ave Sol notiks vokāli instrumentālā ansambļa Harmonija Rīga jubilejas koncerts "Ar dziesmu par Rīgu".
Ansamblis Harmonija Rīga aicina uz jubilejas koncertu

Vokāli instrumentālo ansambli Harmonija Rīga pirms divdesmit gadiem Mūzikas un mākslas festivālā Bildes dibina džeza dziedātājs Laimis Rācenājs. Šodien kvarteta sastāvā darbojas Ārijs Ščepasts, Aldans Milzarājs, Salvis Sprūdžs un Arnis Miltiņš. Ansamblis savās koncertprogrammās lielu vērību velta teātra šova elementiem. Kvartets iestudējis koncertprogrammas kopā ar deju grupu Dzirnas, vokālo grupu Putni, saksofonu kvartetu NEXT un solisti Elīnu Fūrmani.

Pie ansambļa programmām strādājis horeogrāfs Agris Daņiļēvičs un režisors Pēteris Krilovs, tā vienmēr bijusi radoši piepildīta un aizraujoša sadarbība. Ansamblis savai skatuves dzīvei izvēlas barbershop stila dziesmas, kuras izpilda angļu valodā un kas klausītāju iekaro ar šķietami vienkāršo formu un optimistisko dzīves redzējumu. Barbeshop songs - dziesmas dziedātas pagājušā gadsimta sākumā Amerikas savienotajās valstīs, gaidot frizētavā frizieri. Tās ir priecīgas un balādiskas, īpašajā akapella dziedājumā atklājot gan dzīvesstāstus, gan konkrētus notikumus. Tās nav melodijas, ko klasiskajā izpratnē izdzied tenori un basi. Tās ir nelielas izrādes, skaņu skeči, jautras ainiņas, kas ļauj mums iepazīt dziedātāju vokāla plašo amplitūdu. Melodiju šeit uztur nevis pirmā, bet gan otrā balss, kas nav tipiski klasiskajā dziedājumā.

"Man patīk mūsu aranžētā Fredija Merkūrija :Bohemien Rapsody", un publikai arī patīk šis balādiskais vēstījums. Tur ir tik daudz fantāzijas un dzīvesprieka," saka Ārijs Ščepasts. "Dziesmas teksta autors ir Fredijs Merkūrijs, tāpēc šī laikmetīgā un tik muzikālā pasaka tik daudz var pastāstīt par Merkūriju pašu", turpina dziedātājs, profesionāls kordiriģents ar labu balsi.

Jubilejas koncertā kvartets izpildīs Arņa Miltiņa dziesmu ciklu "Ar dziesmu par Rīgu" dzejnieka Andra Akmentiņa vārdiem, kā arī divas Ārija Ščepasta kompozīcijas ar Aleksandra Čaka vārdiem. Koncerta otrajā daļā skanēs tikai barbershops.

Biļetes iegādājamas koncertzālē Ave Sol pirms koncerta, cena - 3 Ls līdz 5 Ls.

Foto: Vokāli instrumentālais ansamblis Harmonija Rīga. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV