Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Rīgā viesosies perkusiju meistars Ravish Momin

EasyGet.lv, 31.10.2012. 14:22

Kaņepes Kultūras centrā (KKc) 9. novembrī plkst. 21.00 koncertēs indiešu izcelsmes perkusionists un vairāku starptautisku godalgu laureāts Ravish Momin, informē KKc sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Hlevinska.

Ravish Momin sniedzis koncertus vairāk nekā 40 dažādos džeza festivālos visā pasaulē, sadarbojies ar plejādi pasaulslavenu mūzikas guru un novembrī savas tūres ietvaros ieradīsies pozitīvi uzlādēt arī ziemas priekšnojautās dusošo Rīgu, uzstājoties dueta „Tarana" (ASV) sastāvā.

Latvijā ir viesojušies daudzi izcili ritma un perkusiju meistari, bet diez vai kāda dzīvesgājums līdzinās Ravish Momin ģeogrāfiskās pieredzes kaleidoskopam. Mūziķis dzimis Mumbajā, Indijā un uzaudzis ar dažādu vietējo cilšu un reliģiju sajaukumu radīto mūziku, kurā ritms spēlē izšķirošo lomu. Jau 8 gadu vecumā viņš uzsācis ritma izpēti caur dzejas rakstīšanu, un kopš bērnības piedalījies nemitīgā mūzikas un ritmu izziņas procesā. Indijā iegūto pieredzi mūziķis nopulējis, studējot ASV pie tādiem izciliem klasiskā džeza bungu pārstāvjiem kā Andrew Cyrille, Bob Moses un Ian Froman. Tam sekojoši Ravish Momin devies nezināmajā izpētes ceļojumā, kur viņš pastiprināti ir atgriezies pie tuvo un tālo Austrumu ietekmēm - īpašu uzmanību veltot Afganistānai un Japānai. Atbilstoši savai filozofijai, kas paredz nemitīgi pievienot jaunas skaņas un idejas esošajai muzikālajai paletei, Ravish Momin nemitīgi atrodas unikāla, individuāla skanējuma meklējumos, tādējādi veltot sevi klausīšanās un reaģēšanas procesam mūža garumā.

Kopš 2003. gada Ravish Momin muzicē grupā (šobrīd – duetā) „Tarana", kuras skanējumu var klasificēt kā džezu, tradicionālo mūziku un elektronisko mūziku, vai arī kā pārdabisku visu minēto stilu kombināciju, izmantojot basa sintezatoru, elektroniskos ritmus un cilpas kombinācijās ar Indijas melodijām, pasaules ritmiem un džeza improvizācijām. Ravish Momin roku kustības darbībā daudzos rada asociācijas ar uzbrūkošu kolibri baru, kurš ir nolēmis sakutināt ikkatra klausītāja bungādiņas. Jau iepriekš iespējams paredzēt to, ka viņa svelmainā enerģija jau pēc pirmajiem koncerta mirkļiem klausītājos radīs vēlmi pārvākties tuvāk ekvatoram!

Koncerta dienā KKc notiks arī vienreizēja mūzikas meistarklase Ravish Momin vadībā. Meistarklases ietvaros mūziķis dalīsies pieredzē un iepazīstinās dalībniekus ar dažādām pieejām, kā ar elektronisku ierīču palīdzību (piemēram, samplēšanu, efektu izmantošanu) dažādot muzikālos priekšnesumus. Tā būs vērtīga pieredze visiem eksperimentēt alkstošiem melomāniem, mūziķiem un dīdžejiem, kuri aicināti ņemt līdzi savus mūzikas radīšanas rīkus un instrumentus. Meistarklase norisināsies 9. novembrī plkst. 15.00. Dalības maksa – Ls 5.00. Pieteikšanās dalībai: kultura@kanepes.lv. Vietu skaits meistarklasē ierobežots!

Biļetes uz koncertu nopērkamas KKc. Biļešu cena iepriekšpārdošanā lētāk - Ls 3.00, pirms koncerta - Ls 5.00.

Plašāka informācija par mūziķi Ravish Momin un duetu „Tarana" oficiālajā mājas lapā: http://ravishmomin.com/.

Pasākumu atbalsta ASV vēstniecība Latvijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV