Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

A capella kvartets Round Midnight no ASV uzstāsies Rīgā un Rēzeknē

EasyGet.lv, 01.11.2012. 11:16

No 5. līdz 9. novembrim Latvijā viesosies amerikāņu a capella kvartets Round Midnight un sniegs bezmaksas koncertus Rīgā un Rēzeknē, kā arī piedalīsies ASV vēstniecības rīkotā pasākumā par godu ASV prezidenta vēlēšanām. 

Round Midnight ir daudzkārt godalgots a capella kvartets, kura sastāvā ir mūzikas pedagogi no Ņujorkas. Pārsvarā viņi dziesmas izpilda barbershop mūzikas stilā un parāda, cik lieliski var apvienot tādus mūzikas žanrus kā R&B, pops, džezs un roks. A capella asociācija CASA (The Contemporary A Cappella Society) ir apbalvojis Round Midnight kā populārāko barbershop kvartetu. Vairāk informācijas par kvartetu Round Midnight pieejama: http://roundmidnightquartet.com/

Rīgas koncertā, Iļģuciema kultūras centrā, 6. novembrī, a capella kvartets Round Midnight uzstāsies kopā ar Latvijā vienīgo barbershop kvartetu Harmony 4 Riga. Harmony 4 Riga ir vienīgais barbershop stila kvartets Latvijā, kurš nu jau 20. sezonu kopj Amerikā tapušās a capella dziedāšanas tradīcijas un priecē klausītājus ar atraktīvu, dzīvespriecīgu mūziku gan Latvijā, gan ārpus tās.

Barbershop džeza novirziens izveidojies ASV 20. gadsimta sākumā, tas ir četrbalsīgs vokāla stils, kurā tiek izpildītas populāras dziesmas. Stila nosaukums (barbershop — frizētava) arī norāda uz tā izcelsmi — šāda dziedāšana sākumā notikusi frizētavās. Mūsdienās šo muzicēšanas veidu ASV pārstāv vairāk nekā 30 000 „Barbershop Harmony" asociācijas biedru.

Bezmaksas koncerti notiks Iļģuciema kultūras centrā, Rīgā, 6. novembrī plkst. 19:00 un Rēzeknes kultūras centrā, Rēzeknē, 8. novembrī plkst. 18:00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV